Kiflice sa makom

Kiflice sa makom odlična su opcija da se zasladite i "zavarate" glad tokom dana.

05-07-2019

|

16:38

|

Autor / Izvor: Naxi media

Testo:


- 350 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 120 g margarina
- narendana kora jednog limuna
- 1 jaje
- 100 g šećera u prahu
- 60 ml mleka

Fil:
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- 1 kašičica cimeta

Priprema: U posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer i margarin. Dobijenoj smesi potom dodati jaje, koru limuna, mleko i zamesiti testo. Testo podelite na 3 dela, uvijte u foliju i ostavite u frižideru oko jednog sata. Fil napravite tako što ćete u provrelo mleko i šećer dodati mleveni mak i cimet. Po želji možete dodati i suve grožđice. Kada testo odstoji, premažite ga filom (prethodno razdvojite na onoliko delova koliko želite da imate kiflica) i formirajte kiflice. Pecite ih na 180 stepeni 20-ak minuta, a pre služenja pospite ih šećerom u prahu.