Kapkejk od čokolade i kafe

Zalogaj kojim ćete sebi ulepšati pauzu na poslu i povratiti energiju.

08-01-2016

|

13:44

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1 šolja brašna,
- 1/2 šolje kakao praha,
- 2 kašičice espreso kafe,
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1/4 kašičice soli,
- 100 g putera,
- 1 šolja šećera,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1 jaje,
- 3/4 šolje mleka,
- 90 g sitno iseckane čokolade za kuvanje

Fil:
- 100 g krem sira,
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile,
- 2 šolje šećera u prahu,
- 3 kašike kakao praha,
- mleka po potrebi

Priprema: Pomešajte brašno, kakao, kafu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u jednoj činiji. U drugoj mikserom dobro umutite omekšali puter sa šećerom. Smanjite brzinu miksera, i dodajte vanilu i jaje. Umutite i to, pa dodajte mleko, i na kraju dodajte mešavinu suvih sastojka. Sjedinite sve, pa dodajte i naseckanu čokoladu, i promešajte kašikom. Dobijeno testo sipjte umodle za mafine, i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kako biste proverili da li su kolači gotovi, zabodite čačkalicu u sredinu jednog mafina. Ako čačkalica izađe čista, gotovi su. Za fil umutite mukserom krem sir i vanilu, pa doajte polako šećer i kakao. Sve dobro umutite. Dodajte malo mleka (počnite od jedne kašičice, pa postepeno dodajte još) ako se kakao nije dobro rastopio, ili ako imate utisak da je fil previše čvrst i da se neće dobro razmazivati. Dobijenu fil nožem nanesite na ohlađene kolače. Ukrasite čokoladnim mrvicama.