-
Poslednjih 5 pesama
- Bojan Marović - Vise te nema
- Cacadou Look - Sama
- Milan Bujakovic - Mala
- Poslednja igra leptira - Nataša
- Generacija 5 - Povedi me u noć
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGulaš sa junetinom i pečurkama
Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
-
ZdravljeManje od 30 minuta vežbanja ima sjajan učinak na vaš mozak
Redovno vežbanje je generalno korisno za naše telo, ali je i dalje predmet rasprave koliko tačno i koliko često treba da se vežbamo.
Luk je izuzetno zdrav: Jedite ga što višeLuk je veoma hranljivo povrće koje može imati nekoliko prednosti, uključujući poboljšanje zdravlja srca, bolju regulaciju šećera u krvi i povećanu gustinu kostiju.
-
PutovanjaZimski raj pod suncem: Najboljih deset destinacija za tople odmore
Zima ima svoje čari - skijanje, sankanje, pravljenje Sneška Belića i praznici. Ali hladnoća koja prodire do kostiju često navede mnoge da potraže tople destinacije. Predstavljamo vam deset najboljih mesta koja će vas grejati tokom novembra, decembra, januara i februara.
Tri najčešće greške zbog kojih možete da propustite letObavezno pročitajte ovaj tekst ako planirate prvi put da letite avionom ili jednostavno ne letite tako često...
-
PreporučujemoKako da vam cveće u vazi duže traje? Praktični trikovi
Cveće na stolu zaista ulepšava ambijent i unosi toplinu u dom. Međutim, kada uvene nakon samo nekoliko dana, često osećamo razočaranje. Uz nekoliko trikova, vaše cveće u vazi može trajati znatno duže, zadržavajući svež izgled, kao da je tek ubrano.
Pet često zanemarenih stvari u dnevnoj sobi koje treba redovnije da čistimo!Tokom radnih dana, većina nas se fokusira na osnovno održavanje reda u domu – vraćamo stvari na svoje mesto, redovno usisavamo i trudimo se da kuhinja ostane čista i uredna. Vikendi su obično rezervisani za temeljno čišćenje, kada posvećujemo više pažnje prostorijama poput dnevne sobe i preostalih delova kuće. Ipak, postavlja se pitanje da li tada zaista obratimo pažnju na sve detalje koje bi trebalo očistiti?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.20 117.02 117.84 CHF 123.63 124.50 125.37 USD 106.88 107.63 108.38
-
Kalcone
Ljubitelji italijanske kuhinje uživaju u ovom jelu. Uverite se i sami zbog čega.
09-03-2016 | 13:35 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/oysy
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- oko 250 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- kačkavalj
- šunka
- kečap ili pire od paradajzaPriprema: U dubok sud staviti brašno pa izmešati sa kvascem, soli i šećerom. Napraviti udubljenje u brašnu, pa u njega dodati ulje i mlaku vodu. Zamesiti meko i glatko testo koje se odvaja od ruku. Oblikovati loptu i ostaviti da naraste. Kad se udvostruči, premesiti testo i podijeliti na 6 loptica. Od svake loptice formirati krug, pa ih filovati.
Kore premazati kečapom ili gustim sosom od paradajza, posuti origanom, sitno iseckanom šunkom, izrendanim kačkavaljem ili nekim drugim sirom. Preklopiti krug da dobijete kalcone. Dobro pripisnuti krajeve viljuškom da ne izlazi fil.
Kalcone ređati na pleh pokriven papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 200 stepeni, dok dobiju zlatno-braon boju.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: