Junetina sa senfom
Kaloričan ručak koji će voleti ljubitelji mesa.
02-11-2018
|10:03
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g junećih šnicli
- 1 malo soli, biber, mešavine začina
- 3 kašičice senfa
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl mleka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1,5 kašika brašna
Priprema: Šnicle izlupati, začiniti i premazati senfom, pa ostaviti da odstoji pola sata do 45 minuta. Šincle potom ispržiti na ulju, ali ne potpuno, dok blago ne porumene. Dodati luk i vodu i pustiti da se krčka uz dodavanje vode. Razmutiti brašno u hladnom mleku, dodati pavlaku, senf i začine. Ukloniti šnicle, a dobijenu smesu ubaciti u tiganj i ostaviti da krčka, kada sos bude pripremljen, dodati šnicle, promešati i služiti toplo.