Junetina sa senfom

Kaloričan ručak koji će voleti ljubitelji mesa.

02-11-2018

|

10:03

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

 - 500 g junećih šnicli
 - 1 malo soli, biber, mešavine začina
 - 3 kašičice senfa
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 dl mleka
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - 1,5 kašika brašna

Priprema: Šnicle izlupati, začiniti i premazati senfom, pa ostaviti da odstoji pola sata do 45 minuta. Šincle potom ispržiti na ulju, ali ne potpuno, dok blago ne porumene. Dodati luk i vodu i pustiti da se krčka uz dodavanje vode. Razmutiti brašno u hladnom mleku, dodati pavlaku, senf i začine. Ukloniti šnicle, a dobijenu smesu ubaciti u tiganj i ostaviti da krčka, kada sos bude pripremljen, dodati šnicle, promešati i služiti toplo.