
Junetina sa krompirom i šampinjonima
Obrok za celu porodicu.
11-08-2020
|10:00
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 500 g krompira
- juneći but
- 200 gr šampinjona
- vezica mladog crnog luka
- jedno jaje
- 2 šargerepe
- 200ml neutralne pavlake
- začini
- ulje
- susam, ruzmarin
Priprema: Krompir oljuštiti i iseći na kocke. Začiniti ga po želji i poređati na dno odgovarajućeg pleha. Junetinu iseckati na kocke, kratko pržiti i staviti preko krompira. U tiganju u kome se piletina pržila dodati sitno iseckane šampinjone i šargarepu malo ih propržiti i preliti preko krompira i mesa. Vezu mladog luka iseckati i posuti preko svega. Umućkati jaja i neutralnu pavlaku, začiniti biljnim začinom i sve preliti. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći oko 45 minuta. Služiti toplo.