Juneći gulaš sa pečurkama

Ukoliko ste ljubitelj mađarske kuhinje, ovog vikenda počastite se sočnim gulašom.

19-02-2016

|

13:56

|

Autor / Izvor: Naxi media



Sastojci:

- 400 g junetine
- 250 g šampinjona
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 2 veće šargarepe
- nekoliko krompira
- po ukusu soli, bibera, začina
- 1/2 kašičice aleve paprike

Priprema: Luk iseckajte malo krupnije i pržite na puteru dodajte meso isečeno na kocke. Zajedno dinstajte poklopljeno na tihoj vatri. Dodajte šampinjone, prepolovljine zajedno sa drškicama. Zatim, dodajte krompir i šargarepu isečenu na krupnije kocke i sve prodinstajte. Podlijte vodom. Krčkajte na niskoj temperaturi oko sat i po dok meso ne omekša uz povremeno podlivanje vodom. Pred kraj dodajte, brašno, crvenu papriku, so, biber i začine. Kuvajte još 15 minuta. Poslužite gulaš uz hleb.