-
Poslednjih 5 pesama
- Djavoli - Ona nikog nema
- Parni Valjak - Sad Kad Znas
- Bebi Dol - Rudi
- Natasa - Stranac
- K2 - Ajmo u zivot
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
-
Zdravlje
Efekti nedostatka sna na telo!
Nedovoljno sna iscrpljuje mentalne sposobnosti i ugrožava fizičko zdravlje. Nauka je povezala hroničan nedostatak sna sa brojnim zdravstvenim problemima – od gojenja do oslabljenog imunog sistema. Ako ste ikada proveli noć prevrćući se u krevetu, znate kako ćete se osećati sutradan: umorno, razdražljivo i dezorijentisano. Ali, redovno uskraćivanje preporučenih 7 do 9 sati sna ima mnogo ozbiljnije posledice od pukog jutarnjeg umora.
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
-
-
Putovanja
Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu!
Prestižni magazin Architectural Digest sastavio je listu najlepših priobalnih gradova sveta, a na samom vrhu našao se Camogli, slikoviti gradić na severozapadu Italije, nadomak Đenove.
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Juneći gulaš
Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo, ali je i zastupljen i u našoj kuhinji.
12-08-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Olga Krig
Sastojci:
- 500 grama juneceg mesa (od buta)
- 2 veće glavice crnog luka
- jedan čen belog luka
- jedna šargarepa
- dve kašičice mešavine začina
- jedna kašičica sušenog peršuna
- dve pune kašike paradajz pirea
- vode po potrebi
- 500 grama testenine po izboruPriprema: Meso iseći na kockice. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. U šerpu sipati malo ulja, taman da prekrije dno. Kada se ugreje, staviti crni i beli luk. Paziti da ulje ne bude vrelo kako luk ne bi naglo izgoreo i dobio gorak ukus. Dinstati luk oko 1 minut dok ne omekša, zatim dodati jednu rendanu šargarepu i kockice mesa. Pržiti par minuta, dok meso ne dobije tamniju boju. Zatim uliti 3 čase (od 250 ml) vode i ostaviti da se dinsta oko 40 minuta do 1 sat. Povremeno promešati i dodati vode ako previse ispari. Posle 40 minuta dodati začine. Uliti još 250 ml vode. Dodati dve pune kašike paradajz pirea, dobro promešati i ostaviti da se dinsta još oko 10 minuta. Ukoliko ima previše vode, odnosno ukoliko je gulaš previše redak dinstati duže, dok višak tečnosti ne ispari.
-
Pročitajte i...
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: