Juneće šnicle u sosu
Napravite ukusne šnicle, a obrok upotpunite svežim povrćem.
20-09-2016
|13:43
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 4 veće juneće ili svinjske šnicle,
- 2-3 glavice crnog luka,
- 3-4 čena belog luka,
- po ukusu praziluk,
- 2 šargarepe,
- 2dl paradajz pirea,
- 1,5-2dl belog vina,
- 2 kašike crvene mlevene paprike,
- biljni začin, biber,
- 2 lista lovora,
- kašičica bosiljka i ruzmarina
Priprema: Istući šnicle i propeći, izvaditi i u istoj masnoći upržiti sitno iseckani luk. Dodati rendanu šargarepu i kratko nastaviti prženje. Dodati paradajz pire, vino i ostale začine, šnicle uvaljati u brašno pa ubaciti u pripremljeni temeljac i naliti vodom. Poklopiti i dinstati na tihoj vatri, uz dodavanje vode. Što duže traje dinstanje šnicle su mekanije i sočnije.