Juneća krem čorba

Ukusna topla čorba odličan je izbor za zimske dane.

12-01-2022

|

15:21

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- koren jednog peršuna
- celer
- 300 gr junetine
- pavlaka za kuvanje
- suvi začini
- biber


Priprema: Sitno iseckati povrće i meso. U šerpu staviti 3 kašike maslinovog ulja, ubaciti povrće i meso i dinstati 45 min uz postepeno dodavanje vode. Naliti vodu i ostaviti na tihoj vatri da se dokuva još 45 minuta i dodati suve začine. U 2dl pavlake za kuvanje dodati 2 kašike gustina, promešati i naliti u čorbu. Kada provri, čobra je gotova. Skloniti sa vatre i posuti svežim iseckanim peršunovim listom, alevom paprikom ili krutonima.