Juneća čorba sa povrćem
Juneća čorba sa povrćem može da bude kompletan i zdrav obrok.
03-03-2025
|11:37
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci
500 g junetine (plećka, vrat)
1 glavica crnog luk
Dve šargarepe
Pola manjeg korena celera
Tri čena belog luka
1 krompira
1 kašika paradajz pirea
1 kašika zamrznutog graškka
So, biber, suvi začin
Kašika brašna
Začinska, mlevena paprika
Dva žumanceta
Kašika pavlake
Priprema:
Na ulju propržiti iseckan crni luk, a kada postane staklast, dodati iseckan beli luk. Dodati šargarepu i pola korena celera, pa pržiti još pet minuta. Meso isečeno na kockice malo posoliti i dodati u šerpu, sjediniti sa povrćem i još malo posoliti. Krčkati nas rednjoj temperaturi 20 minuta uz mešanje, zatim dodati krompir i kašiku paradajz pirea, poklopiti i krčkati 25 minuta uz malo vode takođe na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.
Zatim preliti litrom vode i kuvati najmanje sat vremena na laganoj vatri. Po potrebi doliti još vode. Dodati zamrznuti grašak. U čaši odvojeno pomešati hladnu vodu, brašno i začinsku, mlevenu papriku pa dodati u čorbu. Kuvati na niskoj temperaturi još 20 minuta. Pomešati dva žumanceta i kašiku pavlake pa i to dodati i kuvati još pet minuta. Poslužiti toplo.
PRIJATNO!