Juneća čorba sa povrćem

Juneća čorba sa povrćem može da bude kompletan i zdrav obrok.

03-03-2025

|

11:37

|

Autor / Izvor: Naxi media

 

 Sastojci

   500 g junetine (plećka, vrat)
   1 glavica crnog luk
   Dve šargarepe
   Pola manjeg korena celera
   Tri čena belog luka
   1 krompira
   1 kašika paradajz pirea
   1 kašika zamrznutog graškka
   So, biber, suvi začin
   Kašika brašna
   Začinska, mlevena paprika
   Dva žumanceta
   Kašika pavlake


Priprema:


Na ulju propržiti iseckan crni luk, a kada postane staklast, dodati iseckan beli luk. Dodati šargarepu i pola korena celera, pa pržiti još pet minuta. Meso    isečeno na kockice malo posoliti i dodati u šerpu, sjediniti sa povrćem i još malo posoliti. Krčkati nas rednjoj temperaturi 20 minuta uz mešanje, zatim dodati krompir i kašiku paradajz pirea, poklopiti i krčkati 25 minuta uz malo vode takođe na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.


Zatim preliti litrom vode i kuvati najmanje sat vremena na laganoj vatri. Po potrebi doliti još vode. Dodati zamrznuti grašak. U čaši odvojeno pomešati hladnu vodu, brašno i začinsku, mlevenu papriku pa dodati u čorbu. Kuvati na niskoj temperaturi još 20 minuta. Pomešati dva žumanceta i kašiku pavlake pa i to dodati i kuvati još pet minuta. Poslužiti toplo.

PRIJATNO!