-
Poslednjih 5 pesama
- Flamingosi - Sa tobom bilo gde
- Hari Mata Hari - Baš ti lijepo stoje suze
- Tutti Frutti Band - Ne bojim se drugova tvoga frajera
- Željko Joksimović - Nisam Te Zbog Lepote Voleo
- Dado Topić - Floyd
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Jaja na škotski način
Škotska jaja su pravi specijalitet. Verujemo da će vam se ovakav način pripremanja jaja toliko dopasti, da će potpuno zameniti omlet.
03-03-2016 | 14:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Vadim Zakirov
Sastojci:
- 6 manja jaja
- 500 gr mleveno svinjsko meso
- so, biber
- kora jedne pomorandze
- svež peršun
- žalfija suva
- 1,5 kašika senfa
- 50 gr brašna
- 1 prezle
- 2 jaja za premaz
- 1l biljnog uljaPripreme: Skuvajte 6 jajeta. Najbolje je da budu rovita unutra, jer gotovo ne postoji ništa lepše od zlatne tečnosti zumanca kada se napravi presek gotovog skotskog jajeta. U velikoj posudi pomesati mleveno meso sa persunom,žalfijom, velikodusnom kasikom senfa, korom pomorandze i soli i ostalim zacinima po ukusu. Odlozite posudu sa smesom u frizider i u medjuvremenu oljustite prethodno skuvana jaja. Kada su jaja spremna, oko svakog umotajte smesu od mlevenog mesa i gledajte da sloj (oko 5-7 mm) bude jednak da bi se sa svih strana pravilno isprzilo meso. U dubokoj posudi ili u fritezi sipati ulje i dobro zagrejati. U suštini da ulje bude vruće! Dok se ulje zagreva uvaljajte napravljeno jaje u brašno, a zatim u jaja i prezle. Jedno po jedno jaje polako uvaljajte da se izbegne nered i tako ih i przite! Spustite jaje u vrelo ulje, prvo testirajte ulje sa malo prezli da se uverite da li je prava temperatura, u svakom slučaju jajima će trebati oko 4 minuta da se isprze. Ako ulje nije dovoljno duboko da potpuno pokrije svaki Scotch Egg onda vodite računa da ih przite ravnomerno basting ili okretanjem svakog Scotch Egg-a.
-
Pročitajte i...Testenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: