Slušate: Muzika bez prekida

Pesma: Parni Valjak - Neda

Muzika bez prekida
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Parni Valjak - Neda
    2. Magnifico - Samo Malo
    3. Kiki Lesendric I Piloti - Jos Jedna Pijana Noc
    4. Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
    5. Marina Perazić - Južni ritam
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Gale Kerber - Petak - Mojih 50
    2. 14. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 14. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 14. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Gale Kerber - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina u sosu od pečuraka Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

  • Zdravlje
    Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara! Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!

    Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.

    Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina? Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?

    Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga

    Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.

    Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta

    Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru? Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?

    Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...

    Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru? Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?

    Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 123.27 124.14 125.01
    USD 99.37 100.07 100.78
  • Povezani članci
  • Jaja na škotski način

    Škotska jaja su pravi specijalitet. Verujemo da će vam se ovakav način pripremanja jaja toliko dopasti, da će potpuno zameniti omlet.




    03-03-2016 | 14:18 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Vadim Zakirov

     


    Sastojci:

    - 6 manja jaja
    - 500 gr mleveno svinjsko meso
    - so, biber
    - kora jedne pomorandze
    - svež peršun
    - žalfija suva
    - 1,5 kašika senfa
    - 50 gr brašna
    - 1 prezle
    - 2 jaja za premaz
    - 1l biljnog ulja

    Pripreme: Skuvajte 6 jajeta. Najbolje je da budu rovita unutra, jer gotovo ne postoji ništa lepše od zlatne tečnosti zumanca kada se napravi presek gotovog skotskog jajeta. U velikoj posudi pomesati mleveno meso sa persunom,žalfijom, velikodusnom kasikom senfa, korom pomorandze i soli i ostalim zacinima po ukusu. Odlozite posudu sa smesom u frizider i u medjuvremenu oljustite prethodno skuvana jaja. Kada su jaja spremna, oko svakog umotajte smesu od mlevenog mesa i gledajte da sloj (oko 5-7 mm) bude jednak da bi se sa svih strana pravilno isprzilo meso. U dubokoj posudi ili u fritezi sipati ulje i dobro zagrejati. U suštini da ulje bude vruće! Dok se ulje zagreva uvaljajte napravljeno jaje u brašno, a zatim u jaja i prezle. Jedno po jedno jaje polako uvaljajte da se izbegne nered i tako ih i przite! Spustite jaje u vrelo ulje, prvo testirajte ulje sa malo prezli da se uverite da li je prava temperatura, u svakom slučaju jajima će trebati oko 4 minuta da se isprze. Ako ulje nije dovoljno duboko da potpuno pokrije svaki Scotch Egg onda vodite računa da ih przite ravnomerno basting ili okretanjem svakog Scotch Egg-a.

     

     

  • Pročitajte i...
    Jaja Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?

    Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...

    Jednostavni mafini sa tikvicama Jednostavni mafini sa tikvicama

    Sočni i mekani odlični su za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.

    Kari sos Sočna piletina u kari sosu

    Ako ste ljubitelj ovog popularnog začina obožavaćete ovaj recept.

    Slana salata sa jagodama Slana salata sa jagodama

    Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: