Jagnjetina u paradajz sosu

Evo sjajne preporuke za obilan ručak tokom vikenda koji je pred nama.

03-06-2016

|

14:49

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 2 kg jagnječeg buta
- 150 g slanine
- 100 g karfiola
- 3 šargarepe
- 3 paštrnaka
- 4 lista kelja
- 6 pečuraka
- 2 dcl soka od paradajza
- 200g kisele pavlake
- 25g soli
- 25 g bibera
- 2 kašike začina od sušenog povrća


Priprema: Jagnjeći but napuniti slaninom, utrljajti začin od sušenog povrća, staviti u đuveč i preliti vrelim uljem. Dodati iseckanu zelen, kelj, karfiol, pečurke i dinstati dok ne omekša. Dodati sok od paradajza i ostaviti meso da krčka. Pečeno meso iseći na komade, poređati u činiju, a u sos dodati kiselu pavlaku i prokuvajti. Meso preliti sosom, a povrće poređajti okolo