Jagnjetina u paradajz sosu
Evo sjajne preporuke za obilan ručak tokom vikenda koji je pred nama.
03-06-2016
|14:49
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2 kg jagnječeg buta
- 150 g slanine
- 100 g karfiola
- 3 šargarepe
- 3 paštrnaka
- 4 lista kelja
- 6 pečuraka
- 2 dcl soka od paradajza
- 200g kisele pavlake
- 25g soli
- 25 g bibera
- 2 kašike začina od sušenog povrća
Priprema: Jagnjeći but napuniti slaninom, utrljajti začin od sušenog povrća, staviti u đuveč i preliti vrelim uljem. Dodati iseckanu zelen, kelj, karfiol, pečurke i dinstati dok ne omekša. Dodati sok od paradajza i ostaviti meso da krčka. Pečeno meso iseći na komade, poređati u činiju, a u sos dodati kiselu pavlaku i prokuvajti. Meso preliti sosom, a povrće poređajti okolo