Jagnjeći kare sa maslinama

Ukoliko ste ljubitelj jagnjetine, prvi dan Nove godine je pravo vreme da se počastite ovim specijalitetom.

31-12-2015

|

13:04

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1/2 jagnjećeg karea,
- so, biber,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 20 crnih maslina,
- ruzmarin,
- majčina dušica,
- origano,
- žalfija,
- 1 crni luk,
- 2 kašike senfa, prezle

Priprema: Operite i očistite jagnjeći kare, začinite i sa kašikom ulja kratko propržite u rerni. Malo prohladite. Masline i luk isitnite. Ostatak ulja izmešajte sa svim sastojcima. Ovom masom obložite meso. U prethodno zagrejanoj rerni pecite jedan sat na 200 stepeni. Meso držite posle pečenja oko 30 minuta u alu-foliji. Jagnjeći kare sa maslinama poslužite topao.