Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Bajaga - 220 u voltima

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Bajaga - 220 u voltima
  2. Tony Cetinski - Zbogom Odlazim
  3. Željko Bebek - Mene tjera neki vrag
  4. Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
  5. Riblja čorba - Kada padne noć
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Suzana Lukić - Četvrtak - Mojih 50
  2. 17. april - 1 - Dodir noći
  3. 17. april - 2 - Dodir noći
  4. 17. april - 3 - Dodir noći
  5. Suzana Lukić - Sreda - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Omiljeni kolač: Trileće Omiljeni kolač: Trileće

  Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

  Popularne kupus kifle Popularne kupus kifle

  Kupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.

 • Zdravlje
  Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

  Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

  Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteina Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteina

  Proteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Putovanja
  Planiramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite Planiramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite

  U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.

  Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite

  Najverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.

 • Preporučujemo
  Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera? Zašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?

  Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.

  Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderobera Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderobera

  Sa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.33 117.15 117.97
  CHF 120.42 121.27 122.12
  USD 109.33 110.10 110.87
 • Povezani članci
 • Izložba slika Mine Aleksić

  Nakon izlagačke pauze od pet godina, večeras od 18 časova biće predstavljeni radovi Čovek je u šumi beogradske slikarke i art terapeuta , Mine Aleksić.
  12-04-2016 | 12:11 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstockphoto/saiko3p


  Pored desetak radova srednjeg formata, posetioci će moći da vide i video prezentaciju Minine društveno angažovane umetnosti sa korisnicima psihijatrijskih usluga.

  Prvo iskustvo, iskustvo divljenja, odnosi se na ono što osećamo kada stojimo u šumi, posmatramo vodopad, osećamo vetar, oluju, tajne koje krije more, buđenje proleća, pogled životinja, surovost kojom se smenjuju život i smrt u prirodi...

  Udaljavajući se od prirode, čovek se udaljio od samog sebe. Glavna karakteristika moderne nauke je da posmatra prirodu kao “mašinu”, potčinjenu čovekovoj “superiornoj” inteligenciji. Priroda tako postaje slobodna teritorija za kolonijalizaciju, iskorišćavanje i nasilje od strane čoveka. Pod izgovorom superiornosti svoje misli, on prestaje da bude njen čuvar, njen sastavni deo i postaje njen gazda, ako ne i gospodar svega što se u njoj nalazi. Čovek se sve više oseća sam na svetu jer je izgubio vezu sa prirodom, izgubio je podsvesni emotivni odnos sa prirodnim pojavama. Vremenom su ove pojave izgubile svoje simboličko značenje: grom više nije glas Boga koji se ljuti niti njegova strela koja kažnjava. Ne postoje više duhovi u rekama, ni jedno drvo ne predstavlja životni princip čoveku, ni jedna zmija ne nosi mudrost, ni u jednoj pećini se ne krije strašni demon. Glasovi čoveku više ne govore iz kamenja, biljaka i životinja, a ni čovek se više njima ne obraća, verujući da mogu da ga čuju. Potpuno je nestao njegov kontakt sa prirodom, a sa njim je otišla i ogromna emotivna energija koja je poticala iz ovog odnosa.

  - Naš um je smislio novi svet koji vlada prirodom i puni je monstruoznim mašinama. Ove mašine su toliko očigledno korisne da ne uspevamo čak ni da zamislimo mogućnost da ih se oslobodimo, ili da se oslobodimo naše zavisnosti od njih. Čovek se divi svojim naučnim i pronalazačkim dostignućima ali u isto vreme njegova genijalnost pokazuje zabrinjavajuću sklonost ka pronalascima koji postaju sve opasniji, jer predstavljaju sve savršenija sredstva za samoubistvo mase. - (C. G. Jung, Čovek i njegovi simboli) Jung zaključuje da je nesvesno trebalo da bude otkriveno u vreme kada je čovek bio u dubljoj povezanosti sa prirodom, jer su se svi sadržaji koji su se tada ispoljavali kroz ovaj odnos sada vratili čoveku i postali njegovo vlasništvo, manifestujući se kao psihološki faktori, nagoni, želje, impulsi, kompleksi, arhetipovi, i sl. Kada nisu adekvatno i u željenom smeru ispoljeni, oni postaju psihološki problemi i blokade koje sprečavaju čoveka da živi u zdravom odnosu sa sobom i okolinom.

  Mina Aleksić rođena je u Beogradu 1981. godine. Studije slikarstva i master edukaciju iz art terapije završila je u Italiji a sertifikat za instruktorku yoge je stekla pri Joga savezu Srbije. Pored toga završila je i dve godine edukacije iz telesne psihoterapije pri Udruženju telesnih psihoterapeuta Srbije. Radi sa decom i ranjivim grupama ljudi, vodi Udruženje građana Prostor koje je posvećeno razvoju art terapije i osnaživanju osoba sa problemima mentalnog zdravlja i poboljšanju njihovog položaja u društvu. Članica je NEAT (European Network of Art therapists - evropska mreža art terapeuta). Radovi koji će biti predstavljeni na izložbi “Čovek je u šumi” nastali su u periodu od 2008. do 2016. godine. Ono što je za njih zajedničko je to da se bave odnosom čoveka i prirode. Tehnika je kombinovana, uglavnom kolaž, akril i ulje na platnu.

 • Pročitajte i...
  galerija Otvorena izložba četiri umetnika iz Slovenije u Galeriji Štab – Y SO SERIOUS?

  U galeriji Štab otvorena je izložba četiri umetnika iz Slovenije, a u istoj će beogradska publika moći da uživa sve do 14. novembra 2023. godine.

  Kamen “(Sa)vremenost kamena”: Izložba koju ne bi trebalo da propustite

  U petak, 15. septembra u 19 časova 2023. godine biće otvorena izložba “(Sa)vremenost kamena” autora dr Rajke Bošković u Galeriji – legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

  Priručnik Antifašistički školski priručnik: Otvorena velika izložba u Institutu Servantes

  Izložba „Antifašistički školski priručnik“, na kojoj je predstavljeno remek-delo Maurisija Amstera i Valtera Rojtera, otvorena je 12. septembra u Institutu Servantes u Beogradu.

   24Kitchen Piknik u Bašti: Bogata gastronomska ponuda uz sjajan muzički program 24Kitchen Piknik u Bašti: Bogata gastronomska ponuda uz sjajan muzički program

  Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija 24Kitchen Piknik u Bašti po treći put održaće se 2. i 3. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: