Italijanski brusketi
Brusketi se koriste kao predjelo, ali ih takođe možete jesti kao doručak ili laganu večeru uz vino.
28-06-2016
|13:19
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- stari francuski hleb,
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- beli luk,
so i biber po ukusu
Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na kriške debljine do santimetra. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se ne secka, već se ceo čen luka koristi da se premaže površina hleba. Posoliti i pobiberiti, ako želite i posuti sitno seckanim bosiljkom. Prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.