Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Sasa Kovacevic I Emina Jahovic - Jos Ti Se Nadam

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sasa Kovacevic I Emina Jahovic - Jos Ti Se Nadam
    2. Goran Karan - Kada zaspu andjeli
    3. Crvena jabuka - Kad S Tobom Nema Me
    4. Osvajači - Mozda nebo zna
    5. Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 25. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 25. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 25. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Vanja Bulić - Petak - Mojih 50
    5. 24. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaći ajvar Domaći ajvar

    Priprema zimnice je u punom jeku, a mnoga domaćinstva ovaj perio godine ne mogu ni zamisliti bez ajvara. Pripremite ga u domaćoj radinosti.

    Pileća čorba Pileća čorba

    Ukusna pileća čorba okrepiće vaš organizam.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Sezonsko odlaganje garderobe Sezonsko odlaganje garderobe

    Promenom godišnjih doba, dolazi i do promena u našem garderoberu, što zahteva reorganizaciju garderobe. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji ne drži svu garderobu na jednom mestu, već je sezonski odlaže, donosimo vam nekoliko saveta kako da olakšate sebi, ovaj, neretko, zahtevan posao.

    Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije

    Ukoliko želite da manji prostor vizualno učinite prostranijim, obratite pažnju na ove elemente, koje primenjuju i eksperti u uređenju enterijera.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.59 118.42
    CHF 108.06 108.82 109.58
    USD 100.35 101.06 101.77
  • Povezani članci
  • Hrskave tulumbe

    Tulumbe nam dolaze iz turske kuhinje, a ukoliko i vi volite slatkiše u ovom ćete potpuno uživati.




    15-11-2016 | 12:10 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Devrim PINAR


    Sastojci:

    za testo
    - 400 ml vode
    - prstohvat soli
    - 2 kašičice šećera
    - 100 ml ulja
    - 250 g mekog brašna
    - 5 jaja
    za sirup
    - 1 kg šećera
    - 600 ml vode
    - 4 koluta limuna (polovina jednog srednjeg limuna)
    za prženje
    - 1 l ulja

    Priprema: Prvo pripremiti sirup. Najbolje dan unapred jer treba da bude skroz hladan. U šerpu sipati šećer i vodu, promešati i staviti da se kuva. Kad provri kuvati 10-12 minuta, ubaciti kolutove limuna, skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi do sobne temperature, pa prebaciti u frižider. Pripremiti testo. U šerpu sipati vodu, ulje, so i šećer pa staviti da provri. Izmaći sa ringle i sipati brašno, zatim intenzivno mešati na isključenoj ringli, minut-dva, dok se ne formira sjajna grudva testa. Ostaviti desetak minuta da se prohladi. Viljuškom razmutiti jaja i dodati u testo. Mešati varjačom (ili mikserom, na koji su stavljeni nastavci za testo) dok testo ne postane kompaktno i lepljivo. Ispočetka će testo ličiti na male knedle koje će se postepeno smanjivati i sjediniti u gustu lepljivu smesu. U dublji tiganj ili pliću šerpu prečnika 25 cm sipati litar ulja. Puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u dužini oko 10 cm u hladno ulje, pazeći da ostane slobodnog prostora jer će tulumbe tokom prženja narasti. Uključiti ringlu i staviti ih na prženje. Ispočetka će se same okretati, kasnije ih treba povremeno prevrnuti. Temperatura prženja bi bila 4 (na skali od 1 do 6). Kad poprime zlatnu boju i u žljebovima rebaraca, pržene tulumbe vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u hladan sirup. Neka se tu brčkaju dok se priprema sledeća tura. Šerpu sa uljem ostaviti bar 10 minuta sa strane, da se ulje malo ohladi, za to vreme isključiti ringlu. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti na prženje. Kad je druga tura gotova, prvu turu izvaditi iz sirupa i poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa. Otprilike će biti 4 ture za prženje, u svakoj turi po desetak komada. Kad su sve tulumbe ispržene, natopljene i poređane u pleh, preliti ih ostatkom sirupa, pokriti pleh i ostaviti u frižideru. Prethodno obavezno maznuti i neku sveže natopljenu, iskustvo je neponovljivo. Spolja krckava korica, iznutra meko i sočno...

  • Pročitajte i...
    Pečene jabuke Pečene jabuke

    Spoj cimeta i jabuke daće savršenu jesenju poslasticu.

    Domaća pita od bundeve Domaća pita od bundeve

    Ukusna poslastica koja slavi dolazak jeseni.

    Rolat sa bananom Domaći rolat sa bananom

    Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: