Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Tony Cetinski - Kao U Snu

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Tony Cetinski - Kao U Snu
    2. Piloti - Neverna si
    3. Nina Badrić - Pamtim
    4. Viktorija I Dino Dvornik - Od Splita Do Beograda
    5. Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 11. avgust - 1 - Dodir noći
    2. 11. avgust - 2 - Dodir noći
    3. 11. avgust - 3 - Dodir noći
    4. Đule Van Gogh - Četvrtak - Mojih 50
    5. 10. avgust - 1 - Dodir noći
  • Odeon Turska
  • Preporučujemo
    Torta sa višnjama Torta sa višnjama

    Osvežavajući desert koji se lako priprema.

    Arančini Arančini

    Ukusno toplo predjelo koje dolazi iz italijanske kuhinje.

  • Zdravlje
    Sok od šargarepe Sok od šargarepe

    Benefiti šargarepe su višestruki po celokupno zdravlje organizma, pa ukoliko imate naviku da dan započnete ceđenim sokom, na listu onih koje pravite dodajte i onaj od šargarepe.

    Opuštajuće vežbe joge pred spavanje Opuštajuće vežbe joge pred spavanje

    Kvalitetu sna znatno može doprineti stanje u kojem se nalazite neposredno pred spavanje. Ukoliko ste napeti i pod stresom, to može uticati na nesanicu, a pomoću seta joga vežbi pred spavanje možete opustiti telo i um, te lakše utonuti u san.

  • Putovanja
    Kapri: Mesto za odmor iz bajke Kapri: Mesto za odmor iz bajke

    Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.

    Putovanje kolima kao nezaboravna avantura Putovanje kolima kao nezaboravna avantura

    Ukoliko ste avanturističkog duha putovanje kolima, obilazak cele jedne regije ili nekoliko gradova može biti iskustvo za pamćenje.

  • Preporučujemo
    Za mirišljave tepihe! Za mirišljave tepihe!

    Između redovnog pranja tepiha, svežinu i miris im možete očuvati upotrebom osveživača koji možete pripremiti u domaćoj radinosti.

    Uklonite mrlje od kafe sa odeće Uklonite mrlje od kafe sa odeće

    Mrlje nastale od prosute kafe možete ukloniti brzo i lako, pomoću ovog trika!

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.51 117.33 118.15
    CHF 119.87 120.71 121.56
    USD 112.94 113.74 114.53
  • Povezani članci
  • Hrskave tulumbe

    Tulumbe nam dolaze iz turske kuhinje, a ukoliko i vi volite slatkiše u ovom ćete potpuno uživati.




    15-11-2016 | 12:10 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Devrim PINAR


    Sastojci:

    za testo
    - 400 ml vode
    - prstohvat soli
    - 2 kašičice šećera
    - 100 ml ulja
    - 250 g mekog brašna
    - 5 jaja
    za sirup
    - 1 kg šećera
    - 600 ml vode
    - 4 koluta limuna (polovina jednog srednjeg limuna)
    za prženje
    - 1 l ulja

    Priprema: Prvo pripremiti sirup. Najbolje dan unapred jer treba da bude skroz hladan. U šerpu sipati šećer i vodu, promešati i staviti da se kuva. Kad provri kuvati 10-12 minuta, ubaciti kolutove limuna, skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi do sobne temperature, pa prebaciti u frižider. Pripremiti testo. U šerpu sipati vodu, ulje, so i šećer pa staviti da provri. Izmaći sa ringle i sipati brašno, zatim intenzivno mešati na isključenoj ringli, minut-dva, dok se ne formira sjajna grudva testa. Ostaviti desetak minuta da se prohladi. Viljuškom razmutiti jaja i dodati u testo. Mešati varjačom (ili mikserom, na koji su stavljeni nastavci za testo) dok testo ne postane kompaktno i lepljivo. Ispočetka će testo ličiti na male knedle koje će se postepeno smanjivati i sjediniti u gustu lepljivu smesu. U dublji tiganj ili pliću šerpu prečnika 25 cm sipati litar ulja. Puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u dužini oko 10 cm u hladno ulje, pazeći da ostane slobodnog prostora jer će tulumbe tokom prženja narasti. Uključiti ringlu i staviti ih na prženje. Ispočetka će se same okretati, kasnije ih treba povremeno prevrnuti. Temperatura prženja bi bila 4 (na skali od 1 do 6). Kad poprime zlatnu boju i u žljebovima rebaraca, pržene tulumbe vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u hladan sirup. Neka se tu brčkaju dok se priprema sledeća tura. Šerpu sa uljem ostaviti bar 10 minuta sa strane, da se ulje malo ohladi, za to vreme isključiti ringlu. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti na prženje. Kad je druga tura gotova, prvu turu izvaditi iz sirupa i poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa. Otprilike će biti 4 ture za prženje, u svakoj turi po desetak komada. Kad su sve tulumbe ispržene, natopljene i poređane u pleh, preliti ih ostatkom sirupa, pokriti pleh i ostaviti u frižideru. Prethodno obavezno maznuti i neku sveže natopljenu, iskustvo je neponovljivo. Spolja krckava korica, iznutra meko i sočno...

  • Pročitajte i...
    Torta sa višnjama Torta sa višnjama

    Osvežavajući desert koji se lako priprema.

    Bakin kolač Bakin kolač

    Slatki zalogaj za celu porodicu.

    Kiflice sa kremom Kiflice sa kremom

    Desert koji možete poneti na putovanje ili pojesti kao slatku užinu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: