-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Piloti - Neverna si
- Nina Badrić - Pamtim
- Viktorija I Dino Dvornik - Od Splita Do Beograda
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Sok od šargarepe
Benefiti šargarepe su višestruki po celokupno zdravlje organizma, pa ukoliko imate naviku da dan započnete ceđenim sokom, na listu onih koje pravite dodajte i onaj od šargarepe.
Opuštajuće vežbe joge pred spavanje
Kvalitetu sna znatno može doprineti stanje u kojem se nalazite neposredno pred spavanje. Ukoliko ste napeti i pod stresom, to može uticati na nesanicu, a pomoću seta joga vežbi pred spavanje možete opustiti telo i um, te lakše utonuti u san.
-
Putovanja
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
Putovanje kolima kao nezaboravna avantura
Ukoliko ste avanturističkog duha putovanje kolima, obilazak cele jedne regije ili nekoliko gradova može biti iskustvo za pamćenje.
-
Preporučujemo
Za mirišljave tepihe!
Između redovnog pranja tepiha, svežinu i miris im možete očuvati upotrebom osveživača koji možete pripremiti u domaćoj radinosti.
Uklonite mrlje od kafe sa odeće
Mrlje nastale od prosute kafe možete ukloniti brzo i lako, pomoću ovog trika!
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.51 117.33 118.15 CHF 119.87 120.71 121.56 USD 112.94 113.74 114.53
-
Hrskave tulumbe
Tulumbe nam dolaze iz turske kuhinje, a ukoliko i vi volite slatkiše u ovom ćete potpuno uživati.
15-11-2016 | 12:10 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Devrim PINAR
Sastojci:
za testo
- 400 ml vode
- prstohvat soli
- 2 kašičice šećera
- 100 ml ulja
- 250 g mekog brašna
- 5 jaja
za sirup
- 1 kg šećera
- 600 ml vode
- 4 koluta limuna (polovina jednog srednjeg limuna)
za prženje
- 1 l ulja
Priprema: Prvo pripremiti sirup. Najbolje dan unapred jer treba da bude skroz hladan. U šerpu sipati šećer i vodu, promešati i staviti da se kuva. Kad provri kuvati 10-12 minuta, ubaciti kolutove limuna, skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi do sobne temperature, pa prebaciti u frižider. Pripremiti testo. U šerpu sipati vodu, ulje, so i šećer pa staviti da provri. Izmaći sa ringle i sipati brašno, zatim intenzivno mešati na isključenoj ringli, minut-dva, dok se ne formira sjajna grudva testa. Ostaviti desetak minuta da se prohladi. Viljuškom razmutiti jaja i dodati u testo. Mešati varjačom (ili mikserom, na koji su stavljeni nastavci za testo) dok testo ne postane kompaktno i lepljivo. Ispočetka će testo ličiti na male knedle koje će se postepeno smanjivati i sjediniti u gustu lepljivu smesu. U dublji tiganj ili pliću šerpu prečnika 25 cm sipati litar ulja. Puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u dužini oko 10 cm u hladno ulje, pazeći da ostane slobodnog prostora jer će tulumbe tokom prženja narasti. Uključiti ringlu i staviti ih na prženje. Ispočetka će se same okretati, kasnije ih treba povremeno prevrnuti. Temperatura prženja bi bila 4 (na skali od 1 do 6). Kad poprime zlatnu boju i u žljebovima rebaraca, pržene tulumbe vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u hladan sirup. Neka se tu brčkaju dok se priprema sledeća tura. Šerpu sa uljem ostaviti bar 10 minuta sa strane, da se ulje malo ohladi, za to vreme isključiti ringlu. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti na prženje. Kad je druga tura gotova, prvu turu izvaditi iz sirupa i poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa. Otprilike će biti 4 ture za prženje, u svakoj turi po desetak komada. Kad su sve tulumbe ispržene, natopljene i poređane u pleh, preliti ih ostatkom sirupa, pokriti pleh i ostaviti u frižideru. Prethodno obavezno maznuti i neku sveže natopljenu, iskustvo je neponovljivo. Spolja krckava korica, iznutra meko i sočno... -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: