Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Djavoli - Pričaj mi o ljubavi

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djavoli - Pričaj mi o ljubavi
    2. Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
    3. Smak - Daire
    4. Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
    5. Denis & Denis - Program tvog kompjutera
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Rastko Janković - Petak - Mojih 50
    2. 2. februar - 1 - Dodir noći
    3. 2. februar - 2 - Dodir noći
    4. 2. februar - 3 - Dodir noći
    5. Rastko Janković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Banana šejk Banana šejk

    Sjajna poslastica tokom radne pauze.

    Potaž od graška i šargarepe Potaž od graška i šargarepe

    Ukusan potaž od graška odličan je izbor toplog predjela.

  • Zdravlje
    Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni

    Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.

    Opuštajuće vežbe istezanja Opuštajuće vežbe istezanja

    Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.

  • Putovanja
    Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi

    Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.

    Kapri: Mesto za odmor iz bajke Kapri: Mesto za odmor iz bajke

    Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.

  • Preporučujemo
    Posluženje za kreativce Posluženje za kreativce

    Napravite neodoljivo posluženje, bilo da dočekujete ili idete u goste. Tanjir sa namirnicama poređanim u obliku jelke ili neodoljiv kapreze venac daće svakoj trpezi poseban praznični izgled.

    Praznična dekoracija stola Praznična dekoracija stola

    Obogatite vašu prazničnu trpezu detaljima koji će ulepšati celokupnu atmosferu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.51 117.33 118.15
    CHF 116.95 117.77 118.60
    USD 106.93 107.68 108.43
  • Povezani članci
  • Hrskave tulumbe

    Tulumbe nam dolaze iz turske kuhinje, a ukoliko i vi volite slatkiše u ovom ćete potpuno uživati.




    15-11-2016 | 12:10 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Devrim PINAR


    Sastojci:

    za testo
    - 400 ml vode
    - prstohvat soli
    - 2 kašičice šećera
    - 100 ml ulja
    - 250 g mekog brašna
    - 5 jaja
    za sirup
    - 1 kg šećera
    - 600 ml vode
    - 4 koluta limuna (polovina jednog srednjeg limuna)
    za prženje
    - 1 l ulja

    Priprema: Prvo pripremiti sirup. Najbolje dan unapred jer treba da bude skroz hladan. U šerpu sipati šećer i vodu, promešati i staviti da se kuva. Kad provri kuvati 10-12 minuta, ubaciti kolutove limuna, skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi do sobne temperature, pa prebaciti u frižider. Pripremiti testo. U šerpu sipati vodu, ulje, so i šećer pa staviti da provri. Izmaći sa ringle i sipati brašno, zatim intenzivno mešati na isključenoj ringli, minut-dva, dok se ne formira sjajna grudva testa. Ostaviti desetak minuta da se prohladi. Viljuškom razmutiti jaja i dodati u testo. Mešati varjačom (ili mikserom, na koji su stavljeni nastavci za testo) dok testo ne postane kompaktno i lepljivo. Ispočetka će testo ličiti na male knedle koje će se postepeno smanjivati i sjediniti u gustu lepljivu smesu. U dublji tiganj ili pliću šerpu prečnika 25 cm sipati litar ulja. Puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u dužini oko 10 cm u hladno ulje, pazeći da ostane slobodnog prostora jer će tulumbe tokom prženja narasti. Uključiti ringlu i staviti ih na prženje. Ispočetka će se same okretati, kasnije ih treba povremeno prevrnuti. Temperatura prženja bi bila 4 (na skali od 1 do 6). Kad poprime zlatnu boju i u žljebovima rebaraca, pržene tulumbe vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u hladan sirup. Neka se tu brčkaju dok se priprema sledeća tura. Šerpu sa uljem ostaviti bar 10 minuta sa strane, da se ulje malo ohladi, za to vreme isključiti ringlu. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti na prženje. Kad je druga tura gotova, prvu turu izvaditi iz sirupa i poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa. Otprilike će biti 4 ture za prženje, u svakoj turi po desetak komada. Kad su sve tulumbe ispržene, natopljene i poređane u pleh, preliti ih ostatkom sirupa, pokriti pleh i ostaviti u frižideru. Prethodno obavezno maznuti i neku sveže natopljenu, iskustvo je neponovljivo. Spolja krckava korica, iznutra meko i sočno...

  • Pročitajte i...
    Banana šejk Banana šejk

    Sjajna poslastica tokom radne pauze.

    Medenjaci Medenjaci

    Slatkiš koji vole sve generacije.

    Pita sa bundevom Pita sa bundevom

    Sjajan predlog za ljubitelje deserta od bundeve.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: