Hrskava pita sa jabukama

Vruća hrskava pita sa jabukama oduševiće i one koji nisu ljubitelji slatkiša.

15-01-2016

|

15:11

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 200 g oštrog brašna
- 100 g margarina
- oko 70 ml ledne vode
- malo soli
- kalup za torte 26 cm
Za fil:
- 1,5 - 2 kg jabuka
- 1/2 šoljice smeđeg šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica cimeta

Priprema: Testo umesiti i staviti u kalup koji ste pre toga malo namazali margarinom. Dok ljuštite jabuke, ostavite testo u frižideru. Jabuke izrežite, ne moraju biti sitne, samo da nisu rendane. Pomešajte ih sa šećerom, cimetom i brašnom i rasporedite ih po testu. Pitu ne prekrivajte testom nego pravite nešto poput hrskave korice. Šoljicu smeđeg šećera, šoljicu brašna
i pola šoljice margarina umesite i sa time prekrijte jabuke. Ostavite sve u frižideru na 15 minuta. U rerni zagrejanoj na 230 stepeni prvo se zapeče 15 minuta, a zatim se smanji na 190 stepeni i peče se još 35-40 minuta.