Hleb sa ruzmarinom i belim lukom
Ovaj ukusni hleb, odličan je način da započnete dan. Uz malo domaćeg sira i paradajz imaćete pravu gozbu za doručak.
09-12-2016
|14:30
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 2 šolje tople vode
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/2 male kašike kvasca
- 1/4 šolje brašna
- češnjeva belog luka (mlevenog)
- 1/3 šolje iseckanog ruzmarina
- 4 male kašike soli
- 1/4 šolje brašna
Priprema: U toplu vodu staviti kvasac i ostaviti desetak minuta da naraste. U veliku činiju spojiti brašno, beli luk, ruzmarin i so. Sve polako izmešati i dodati kvasac, a od svega napraviti testo. Testo pokriti providnom foliom i ostaviti na toplom mestu da naraste sat vremena. Staviti testo u tepsiju podmazanu i obloženu papirom za pečenje. Ostaviti da naraste pola sata. Zatim ga raseći na tri jednaka dela. Peći na temperaturi 225°C, 20 minuta i onda smanjiti temperaturu na 175°C, 20-30 min.