Gulaš s vinom

Gulaš se vezuje za mađarsku nacionalnu kuhinju, a isprobajte njegov ukus sa dodatkom vina.

27-09-2017

|

15:04

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 500 g junetine,
- glavica crnog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 dl crnog vina,
- 1 dl kuvanog paradajza,
- sveža crvena paprika,
- suvi biljni začin,
- origano, kašika brašna, malo ulja, so, biber, veza peršuna


Priprema: Na ulju propržite junetinu, izvadite je i na istoj masnoći propržite iseckan luk. Podlijte s malo vode i dinstajte dok luk ne omekša. Narendajte šargarepu i dodajte je luku zajedno s paprikom isečenom na kockice i kuvanim paradajzom. Vratite meso, pospite brašnom i začinite biljnim začinom i origanom. Zalijte vinom, pobiberite, promešajte, pa prekrijte aluminijumskom folijom i stavite na sat i po u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Gotov gulaš obilno pospite seckanim peršunom.