Grilovano povrće
Tokom letnjih vrućina preporučuje se laganija hrana, a grilovano povrće uz odgovarajući sos, salatu, piletinu ili ribu može biti vaš izbor.
13-07-2023
|13:07
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 1 patlidžan
- 200 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- veća crvena paprika
- paradajz
- so, biber, ruzmarin
- pečeni susam
- maslinovo ulje
Priprema: Tikvice i patlidžan dobro oprati, pa iseći na kolutove. Šargarepu oljuštiti i iseckati na šnite. Luk očistiti i iseći na krugove. Pečurke oprati i iseći, kao i paprike i paradajz. Začiniti i preliti maslinovim uljem. Peći na roštilju uz povremeno mešanje povrća. Pogodno je služiti uz meso, ribu.