Govedina u tortilji

Ukoliko niste imali ideju ručak, evo našeg predloga.

14-02-2017

|

16:15

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 500g goveđeg mesa
- 1 crni luk, iseckan
- 1 čen belog luka, samleven
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica kima
- 1,5 kašičica čilija u prahu
- 1 paprika babura, iseckana
- 2 kašike kokosovog ulja
- 1 kašičica soli
Sastojci za tortilju:
- 5 belanaca
- 1/4 šolje kokosovog brašna
- 1/4 šolje domaćeg kokosovog ili bademovog mleka
- 1 kašičica kima
1/2 kašičice čilija u prahu
- kokosovo ulje
- 1/4 kašičice soli

Priprema: Da pripremite govedinu, pomešajte mlevenu papriku, kim, čili, beli luk i so u maloj posudi. Utrljajte tu mešavinu začina u govedinu. Zagrejte kokosovo ulje u tiganju i ubacite crni luk. Dinstajte ga 3-4 minuta. Ubacite govedinu i pecite je 5-8 minuta, uz stalno mešanje. Za pripremu tortilja, ubacite u posudu belanca, kokosovo brašno, mleko, kim, čili i so. Umutite lepo mikserom. Neka odstoji 5-7 minuta. Zagrejte malo kokosovog ulja u tiganju. Ubacite 1/4 smese za tortilju u tiganj. Pecite 2-3 minuta sa jedne strane, okrenite, pa pecite još 1-2 minuta. Ponovite sa preostalim tortiljama. Ubacite govedinu u tortilju, zajedno sa paprikom baburom i dodatnim povrćem, po želji, i poslužite.