Gaspačo čorba

Ljubitelji španske kuhinje, obožavaju gaspačo čorbu koja se brzo i jednostavno priprema.

22-01-2016

|

11:46

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 100 g krastavaca
- 700 g paradajza
- 300 g svežih paprika
- 2 glavice crnog luka
- 100 g majoneza
- pola tube koncentrata od paradajza
- 2 kašike sirćeta
- 4 dl bujona
- 10 kapi tabaska
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
dodaci za čorbu:
- 3 jaja tvrdo kuvana
- 3 kriške hleba(propržene kocke)
- 2 glavice crnog luka
- 1 veza peršuna
- 2 kašike kapra

Priprema: Oljuštite krastavac, paradajz i luk. Dodajte paprike i propasirajte u mikseru. U ohlađeni bujon stalno mešajući dodajte majonez, koncentrat paradajza, sirće, tabasko i propasirano povrće. Dodajte so, biber i mlevenu papriku. Ostavite čoru u hladnjaku da se ohladi. Služite čorbu uz dodatke, servirane u posebnim činijicama. Svako ih po svom nahođenju sipa na čorbu.