Francuska supa

Konzumiranje supe preporučuje se svakodnevno, pogotovo tokom vrućina.

16-08-2016

|

14:19

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci: 

- 300 g crnog luka
- supena kašika brašna
- 60 g maslaca
- so, biber
- 4 kašika kisele pavlake
- 60 g rendanog sira
- 6 kriški crnog ili polucrnog hleba

Priprema: Iseckajte crni luk na tanke listove, propržite na maslacu dok ne porumeni, dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3 minuta. U to dodajte 1,5 l vode, pojačajte vatru da što pre provri. Smanjite vatru, ostavite da se kuva na tihoj vatri 20 minuta. Posolite i pobiberite. Stalno mešajući supu, dodajte kiselu pavlaku pa sve izručite u zemljanu ili vatrostalnu činiju. Preko toga stavite kriške isečenog hleba, pospite struganim sirom. Posudu stavite u dobro zagrejanu pećnicu i pecite dok sir ne porumeni. Supu služite vrelu.