-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Reka
- Nina Badrić - Ti ne znaš kako je
- Osvajači - Mozda nebo zna
- Tony Cetinski - Opet Si Pobijedila
- Film - Srce na cesti
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Fokaća sa maslinama i lukom
Uživajte u fenomenalnom ukusu italijanske fokaće, koju možete služiti kao predjelo ili posluženje uz dobro vino.
10-09-2014 | 15:37 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: bigstockphoto/ArenaPhotoUK
Sastojci:
Za testo:
- 500 g belog brašna
- kockica svežeg kvasca (ili kesica suvog)
- 325 ml vode
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 4 čena belog luka
- 1 manja glavica luka
- suvi ruzmarin
- 5 kašika maslinovog ulja
- krupna morska so
- 10 crnih maslina bez koštice
Priprema: Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrejati, pa razmutiti kvasac. U posudu za mešenje sipati brašno, dodati šećer, so, kvasac, ostatak vode i ulje. Umesiti varjačom testo i ostaviti ga da naraste oko 45 minuta na toplom. Na pleh staviti papir za pečenje. Istresti testo na pleh, namašćenim rukama ga razvući i ostaviti da raste još 20 minuta. Za to vreme naseckati masline i iseći luk na kriške. Izgnječiti beli luk, dodati ga u činijicu sa maslnovim uljem i u to dodati i ruzmarin. U testo utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smesom od ulja, belog luka i ruzmarina. Poprskati krupnom morskom solju. Staviti u zagrejanu rernu i peći 15 do 20 minuta na 210 stepeni. (Izvor:stvarukusa) -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Sve što treba da znate o maslinama i njihovim blagodetima
Masline su mali plodovi koji rastu na drvetu masline (Olea europaea), a pripadaju grupi koštuničavih plodova, baš kao i trešnje, breskve, bademi, pistaći i mango. Poznate su po visokom sadržaju vitamina E i snažnih antioksidanata, a brojna istraživanja potvrđuju da mogu doprineti zdravlju srca i smanjiti rizik od osteoporoze i karcinoma.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: