-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo - Zamisli
- Tony Cetinski - Umirem 100x Dnevno
- Riblja čorba - Dobro jutro
- Moby Dick - Na rubu moje usne
- Boris Novković - Ne kuni se
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
Osvežavajući voćni koktel!
Ovaj koktel je idealan i za nas i za decu jer ne sadrži alkohol. Osvežiće nas tokom vrućina, a svakako je savršena zamena za kupovne, industrijske sokove...
-
Zdravlje
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa
Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.
-
-
Putovanja
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
Velika vest: Avio-kompanije u Evropi više neće smeti da naplaćuju ručni prtljag
Putnici u EU uskoro će moći da ponesu kabinski prtljag bez dodatne nadoknade, a evo šta za sada znamo...
-
Preporučujemo
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
Kako da eliminišete neprijatne mirise iz usisivača uz jednostavne trikove?
Ukoliko ste primetili da vaš usisivač tokom rada širi neprijatan miris, niste jedini – to je čest problem koji može pokvariti utisak svežine u domu. Dobra vest je da postoji nekoliko jednostavnih i pristupačnih rešenja pomoću kojih možete efikasno neutralisati te mirise.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.24 125.12 125.99 USD 99.18 99.88 100.58
-
Fokaća sa maslinama i lukom
Uživajte u fenomenalnom ukusu italijanske fokaće, koju možete služiti kao predjelo ili posluženje uz dobro vino.
10-09-2014 | 15:37 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa
Foto: bigstockphoto/ArenaPhotoUK
Sastojci:
Za testo:
- 500 g belog brašna
- kockica svežeg kvasca (ili kesica suvog)
- 325 ml vode
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 4 čena belog luka
- 1 manja glavica luka
- suvi ruzmarin
- 5 kašika maslinovog ulja
- krupna morska so
- 10 crnih maslina bez koštice
Priprema: Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrejati, pa razmutiti kvasac. U posudu za mešenje sipati brašno, dodati šećer, so, kvasac, ostatak vode i ulje. Umesiti varjačom testo i ostaviti ga da naraste oko 45 minuta na toplom. Na pleh staviti papir za pečenje. Istresti testo na pleh, namašćenim rukama ga razvući i ostaviti da raste još 20 minuta. Za to vreme naseckati masline i iseći luk na kriške. Izgnječiti beli luk, dodati ga u činijicu sa maslnovim uljem i u to dodati i ruzmarin. U testo utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smesom od ulja, belog luka i ruzmarina. Poprskati krupnom morskom solju. Staviti u zagrejanu rernu i peći 15 do 20 minuta na 210 stepeni. (Izvor:stvarukusa) -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Sve što treba da znate o maslinama i njihovim blagodetima
Masline su mali plodovi koji rastu na drvetu masline (Olea europaea), a pripadaju grupi koštuničavih plodova, baš kao i trešnje, breskve, bademi, pistaći i mango. Poznate su po visokom sadržaju vitamina E i snažnih antioksidanata, a brojna istraživanja potvrđuju da mogu doprineti zdravlju srca i smanjiti rizik od osteoporoze i karcinoma.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: