-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Mi nismo mi
- Djavoli - Dani ljubavi
- K2 - Ajmo u zivot
- Kaliopi - Rodjeni
- Željko Samardžić - Mesec u vodi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
-
Zdravlje
Evo šta se dešava u telu tokom šest sati nakon prve jutarnje kafe
Mozak je izuzetno složen sistem, koji se neprestano prilagođava. Što češće konzumirate kafu, u mozgu se stvara veći broj adenozinskih receptora, zbog čega vam s vremenom može biti potrebno više kofeina da biste ostali budni nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mlađim danima.
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
-
-
Putovanja
Jedan od najpopularnijih evropskih gradova za vikend putovanja uvodi zabranu alkohola
Od srede, 25. juna, Porto je počeo sa primenom zabrane prodaje alkohola za konzumaciju na javnim mestima u večernjim satima – evo šta to znači za noćni život u ovom portugalskom gradu.
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
-
Preporučujemo
Koliko je dovoljno? Proverite da li koristite previše deterdženta prilikom pranja u veš mašini
Ako vam se dešava da odeća nakon pranja u veš mašini deluje grubo, kruto ili neprijatno na dodir – iako je naizgled čista i mirišljava – možda niste ni svesni da koristite previše deterdženta. Prekomerna količina praška ili tečnog sredstva ne znači nužno bolje pranje, a često može imati suprotan efekat: vlakna postaju tvrđa, koža iritirana, a mašina se dodatno opterećuje. Vreme je da proverite – možda je manje zapravo više kada je deterdžent u pitanju.
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 124.52 125.40 126.27 USD 98.69 99.38 100.08
-
Fokača od grožđa
Možda ste navikli na slane fokače, ali i ovaj recept bi mogao da vam se dopadne.
19-05-2017 | 13:01 | Autor/Izvor: Naxi media-najboljeizitalije
Foto: Bigstockphoto-fotografiche.eu
Sastojci:
- 1/2 kg grožđa
- 150 g smeđeg šećera (podeljeno u dve posude)
- maslinovo ulje
- 400 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- prstohvat soli
- oko 300 ml mlake vode
Priprema: Rastopite kvasac u čaši mlake vode. Prosijte brašno u činiju, dodajte 3 kašičice šećera, prstohvat soli i kvasac otopljen u vodi. Počnite mesiti testo, dodajući dovoljno vode da bude mekano i elastično, ali ne i lepljivo.
Okrenite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Pokrijte testo i ostavite da naraste oko sat i po. Operite i osušite grožđe. Uzmite 2/3 testa i razvijte ga oklagijom tanko na komad papira za pečenje nauljen s malo maslinovog ulja. Stavite 2/3 grožđa na testo i pospite šećerom. Razvijte preostalo testo i pokrijte prethodno napravljenu smesu sa poređanim grožđem. Podignite rubove donjeg dela testa iznad gornjeg i lagano pritisnite da se spoje. Pomerite fokaču zajedno s papirom za pečenje na pleh za pečenje. Prelijte površinu uljem, pa stavite preostalo grožđe na vrh i pospite sa dve kašike šećera. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200° C oko 30 minuta. Kada fokača postane fine, zlatne boje, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo pre nego što je poslužite uz neko dobro vino. Uživajte! -
Pročitajte i...
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: