-
Poslednjih 5 pesama
- Zabranjeno Pušenje - Balada O Pisonji I Zugi
- Parni Valjak - Jesen u meni
- Smak - Daire
- Leb i Sol - Čuvam noć od budnih
- Crvena jabuka - Nek te on ljubi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoKremaste šnenokle!
Šnenokle su desert koji nas podseća na detinjstvo. Kremaste i ukusne mogu momentalno da nas oraspolože, posebno u ovim hladnim danima...
Rižoto sa piletinom i povrćemOvo jelo je prilično jednostavno napraviti, a dobra stvar je da sa receptom uvek možete eksperimentisati i ubacivati začine po sopstvenom ukusu.
-
ZdravljeZašto vam je stalno hladno? Mogući uzroci zdravstveni uzroci i rešenja
Stalni osećaj hladnoće može biti uzrokovan različitim zdravstvenim stanjima, uključujući anemiju, dehidrataciju ili nedostatak vitamina. Lečenje zavisi od uzroka.
Koliko koraka dnevno je potrebno da neutralizujete štetne efekte sedenja?Verovatno ste čuli da bi odrasli trebalo da pređu 10.000 koraka dnevno. Ovaj univerzalni savet pruža jasnu poruku, ali ne uzima u obzir raznolikost ljudskih stilova života i fizičkih predispozicija.
-
Putovanja15 najboljih božićnih marketa na svetu
Za ljubitelje praznične čarolije, božićni marketi predstavljaju nezaobilazan deo sezone. Bez obzira da li tražite ručno izrađene poklone, toplu šolju kuvanog vina ili očaravajuće svetlosne instalacije, svako može pronaći svoju omiljenu prazničnu destinaciju. Predstavljamo vam listu najlepših božićnih marketa na svetu, zajedno sa informacijama o vremenu održavanja kako biste planirali posetu.
Göbeklitepe: Enigma svetog mesta – izložba u KoloseumuArheološki park Koloseuma predstavio je izložbu "Göbeklitepe: Enigma svetog mesta", koja poziva posetioce da istraže jedno od najstarijih i najintrigantnijih arheoloških nalazišta na svetu.
-
PreporučujemoIskoristite talog kafe i uživajte u plodovima domaćeg uzgoja pečuraka!
Da li ste se ikada zapitali šta da radite s talogom kafe koji se svakodnevno nakuplja u vašoj kuhinji? Umesto da ga bacate, možete ga iskoristiti za nešto izuzetno korisno i zanimljivo – uzgoj gljiva! Talog kafe predstavlja odličan supstrat za gajenje pečuraka zahvaljujući svojoj hranljivoj vrednosti, fizičkoj strukturi i održivim svojstvima. U nastavku otkrijte zašto je talog kafe idealan izbor za ovu zelenu i ekonomičnu praksu.
Da li vam pegla ostavlja fleke na odeći? Evo kako to da sprečiteAko često peglate, verovatno ste primetili da se dno pegle vremenom zaprlja i da se pojavljuju tamno smeđe ili crne, ponekad lepljive mrlje. Najčešći razlog je nakupljanje prašine, ulja i vlakana sa tkanine, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.15 116.97 117.78 CHF 124.63 125.51 126.39 USD 109.89 110.67 111.44
-
Faširane šnicle u sosu od pavlake
Obrok koji se može servirati uz sezonsku salatu, pire krompir ili pirinač.
05-05-2022 | 15:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Oleg Chumakov
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mešanog mesa
- 300 gr šampinjona
- jaje
- glavica crnog luka
- 100 gr kačkavalja
- 250 ml pavlake za kuvanje
- suvi začin, so, biberPriprema: Mesu dodati začine, iseckani crni luk. Polovinu šampinjona samleti, dodati mesu. Kačkavalj narendati, dodati mesu i sve zamesiti. Ostaviti pola sata u frižideru. Od ove smese formirati pljeskavice, propržiti ih na ulju i ostaviti sa strane. U istom tiganju ispržiti pečurke prethodno iseckane na listiće, dodati pavlaku za kuvanje i pljeskavice. Pustiti da provri. Služiti uz prilog po želji.
-
Pročitajte i...Cepkano svinjsko meso!
Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
Fenomenalan potaž od celera!Sprema se brzo i jednostavno, a gotovo da ne postoji ništa što tako brzo može da vam povrati snagu i okrepi vas bolje od ukusnog potaža ili čorbe. Uzimajući u obzir da je celer izuzetno zdrav, a i da nam uskoro stiže sezona prehlada ovo je recept koji definitivno vredi da se zapiše ili zapamti.
Salata sa tunjevinom i krompiromDivna salata koju možete da poslužite uz tost kao predjelo, a može da posluži i kao kompletan obrok jer je veoma hranljiva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: