Falafel kuglice

Ukoliko se do sada niste oprobali u pravljenju falafel kuglica, unesite ovu novinu u vaš kuvar.

17-12-2015

|

15:42

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 160g suvih leblebija
- 1 veliki crni luk, iseckan
- 2 čena belog luka, iseckanog
- 3 kašike svežeg peršuna, iseckanog
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica kima
- 2 kašike brašna
- so, biber, ulje

Priprema: Stavite leblebiju u činiju, i prelite hladnom vodom. Dozvolite da se preko noći natopi. Izostavite ovaj korak ako koristite leblebiju iz konzerve.
Iscediti leblebiju, i stavite u tiganj sa svežom vodom, i dovesti do ključanja.
Ostaviti da ključa 5 minuta, onda smanjiti i pustiti da se krčka oko sat vremena.
Iscedite i ostavite da se ohladi 15 minuta. Pomešajte leblebiju, beli luk, luk, korijander, kumin, so i biber (po ukusu) u srednjoj činiji. Dodajte brašno.
Ispasirejte leblebiju, dok takođe mešate zajedno sve sastojke. Takođe možete da kombinujete sastojke u blenderu. Krajnji rezultat treba da bude gusta mešavina. Formirati mešavinu u male loptice, otprilike veličine ping-pong loptice blago elipsastog oblika. Pržite u dubokom ulju dok ne porumene (5-7 minuta). Servirati vruće.