-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Vidi Sta Sam Ti Uradio Od Pesme Mama
- Parni Valjak - Dodji
- Aleksandra Radović - Mali Peh
- Merlin - Ne Zovi Me Na Greh
- Crvena jabuka - Tugo, Nesreco
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Falafel kuglice
Ukoliko se do sada niste oprobali u pravljenju falafel kuglica, unesite ovu novinu u vaš kuvar.
17-12-2015 | 15:42 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- PeteerS
Sastojci:
- 160g suvih leblebija
- 1 veliki crni luk, iseckan
- 2 čena belog luka, iseckanog
- 3 kašike svežeg peršuna, iseckanog
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica kima
- 2 kašike brašna
- so, biber, uljePriprema: Stavite leblebiju u činiju, i prelite hladnom vodom. Dozvolite da se preko noći natopi. Izostavite ovaj korak ako koristite leblebiju iz konzerve.
Iscediti leblebiju, i stavite u tiganj sa svežom vodom, i dovesti do ključanja.
Ostaviti da ključa 5 minuta, onda smanjiti i pustiti da se krčka oko sat vremena.
Iscedite i ostavite da se ohladi 15 minuta. Pomešajte leblebiju, beli luk, luk, korijander, kumin, so i biber (po ukusu) u srednjoj činiji. Dodajte brašno.
Ispasirejte leblebiju, dok takođe mešate zajedno sve sastojke. Takođe možete da kombinujete sastojke u blenderu. Krajnji rezultat treba da bude gusta mešavina. Formirati mešavinu u male loptice, otprilike veličine ping-pong loptice blago elipsastog oblika. Pržite u dubokom ulju dok ne porumene (5-7 minuta). Servirati vruće. -
Pročitajte i...Salata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: