Đuveč sa junetinom
Đuveč možete praviti sa ili bez mesa. Po današnjem receptu možete da ga pripremite sa mesom, a možete da skuvate obrok i bez ove namirnice i biće podjednako ukusno.
09-06-2017
|11:58
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 300 g junetine
- 3 veća krompira
- 2 veće šargarepe
- 1 paprika
- 1 paradajz
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola šolje pirinča
- kašika brašna
- ulje
- list lovora
- suvi biljni začin
- biber
- začinska paprika
- peršun
Priprema: U veću šerpu stavite krompire i šargarepu isečene na kolutove i polovinu paprike iseckane na kockice, pa nalijte vodu i kuvajte. Kada voda s povrćem počne da ključa, dodajte pirinač i list lovora, promešajte i ostavite da se kuva. U posebnoj šerpi prokuvajte meso nasečeno na kockice, pa ga dodajte povrću da se sve zajedno kuva. Kada je povrće napola kuvano, napravite zapršku. Na malo ulja prodinstajte iseckan beli i crni luk, na kolutove iseckanu preostalu šargarepu i pola paprike, pa dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite s vatre, dodajte začinsku papriku i isečeni paradajz, promešajte, nakratko vratite na vatru, a onda sjedinite s povrćem i mesom. Jelo promešajte, začinite po ukusu, ostavite da ključa nekoliko minuta, a onda preručite u pekač i odozgo pospite iseckanim peršunom. Kratko zapecite u zagrejanoj rerni.