-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - 17 ti je godina tek
- Merlin - Godinama
- Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
- Zana - Jabuke i vino
- Sergej Ćetković - Nazovi me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Domaći slavski kolač
Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.
19-12-2016 | 10:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- krsmanovic
Sastojci:
- 600 g brašna za kolač
- 400 ml mlake vode
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Priprema: Osnovno testo za slavski kolač je hlebno. Paketic svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadodje. Kad nadodje, zamesiti testo sa 600 g brašna, malo osvecene vodice, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrasavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Pecat-poskurnik možete direktno utisnuti na 4 mesta u kolač, a možete napraviti i 4 komada od testa za ukrase. Peći na 200° oko 45 min. -
Pročitajte i...
Najjednostavniji recept za slavski kolač
Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.
Recept za pijanog šarana
Jedan od najtraženijih recepata ovih dana upravo je recept za pijanog šarana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: