Slušate: Muzički mix

Pesma: Nina Badrić - Moji Ljudi

Muzički mix
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Nina Badrić - Moji Ljudi
    2. Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
    3. Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
    4. Oliver Dragojević - Sto To Bijese Ljubav
    5. Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 15. avgust - 1 - Dodir noći
    2. 15. avgust - 2 - Dodir noći
    3. 15. avgust - 3 - Dodir noći
    4. Gale Kerber - Petak - Mojih 50
    5. 14. avgust - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

  • Zdravlje
    Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva

    Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.

    Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara! Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!

    Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini

    Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.

    Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga

    Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru? Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?

    Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...

    Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru? Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?

    Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 123.27 124.14 125.01
    USD 99.37 100.07 100.78
  • Povezani članci
  • Najjednostavniji recept za slavski kolač

    Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.




    18-01-2024 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, superivana


    Sastojci:

    800 g mekog brašna TIP-400
    400 ml mlake vode
    120 ml ulja
    1 kašičica soli
    2 kašičice šećera
    20 g svežeg kvasca
    1/2 kašičice praška za pecivo

    Priprema:


    Aktivirajte kvasac dodajući ga u šećer i mlaku vodu, izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno i prašak za pecivo. U većoj posudi, kombinujte kvasac, ulje i vodu, pa dobro umutite žicom. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Kada postane gusto, mesite rukama dodajući so. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite na toplom da naraste. Podelite testo na tri dela - veliki, srednji i mali komad. Koristite dublju šerpu s pek papirom, premažite uljem i pospite brašnom. Stavite veći deo testa u šerpu i poravnajte rukama. Srednji deo testa podelite na tri dela, razvucite i sačekajte 2 minuta. Svaki deo ponovno podelite na tri dela, napravite pletenice i postavite ih preko većeg testa u šerpi. Premažite uljem i ponovite postupak s preostala dva dela testa. Sklonite krpu i formirajte krst od pletenica, premažite svaku uljem. Sada razvijte treći, najmanji deo testa, napravite ružu i stavite je u sredinu. Ponovno premažite uljem i pokrijte folijom i ostavite da odstoji. Pecite kolač na 200°C prvih 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još oko 25 minuta.


    Dok je kolač još topao, premažite ga uljem za dodatni sjaj i ostavite da se ohladi. Prijatno!

  • Pročitajte i...
    Slavski kolač Slavski kolač

    Sezona je obeležavanja slava, a slavski kolač je centralni deo svake trpeze.

    Domaći slavski kolač Domaći slavski kolač

    Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.

    Posna kesten torta Posna kesten torta

    Kesten je jedna od namirnica koja se može pripremati u nekoliko varijanti, a ukoliko volite kesten pire, tortu ćete obožavati.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: