-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Zovi me
- Zdravko Čolić - Zvao sam je Emili
- Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
- Piloti - Kada sanjamo
- Parni Valjak - Ivana
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Najjednostavniji recept za slavski kolač
Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.
18-01-2024 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, superivana
Sastojci:800 g mekog brašna TIP-400
400 ml mlake vode
120 ml ulja
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
20 g svežeg kvasca
1/2 kašičice praška za pecivoPriprema:
Aktivirajte kvasac dodajući ga u šećer i mlaku vodu, izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno i prašak za pecivo. U većoj posudi, kombinujte kvasac, ulje i vodu, pa dobro umutite žicom. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Kada postane gusto, mesite rukama dodajući so. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite na toplom da naraste. Podelite testo na tri dela - veliki, srednji i mali komad. Koristite dublju šerpu s pek papirom, premažite uljem i pospite brašnom. Stavite veći deo testa u šerpu i poravnajte rukama. Srednji deo testa podelite na tri dela, razvucite i sačekajte 2 minuta. Svaki deo ponovno podelite na tri dela, napravite pletenice i postavite ih preko većeg testa u šerpi. Premažite uljem i ponovite postupak s preostala dva dela testa. Sklonite krpu i formirajte krst od pletenica, premažite svaku uljem. Sada razvijte treći, najmanji deo testa, napravite ružu i stavite je u sredinu. Ponovno premažite uljem i pokrijte folijom i ostavite da odstoji. Pecite kolač na 200°C prvih 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još oko 25 minuta.
Dok je kolač još topao, premažite ga uljem za dodatni sjaj i ostavite da se ohladi. Prijatno! -
Pročitajte i...Domaći slavski kolač
Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.
Posna kesten tortaKesten je jedna od namirnica koja se može pripremati u nekoliko varijanti, a ukoliko volite kesten pire, tortu ćete obožavati.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: