Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Kemal Monteno - Vratio Sam Se Zivote

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Kemal Monteno - Vratio Sam Se Zivote
    2. Hari Mata Hari - Volio bih da, te ne volim
    3. Zdravko Čolić - Kao moja mati
    4. Sergej Ćetković - Necu da znam
    5. Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 15. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 15. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 15. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Aleksandar Dunić - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 12. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Zdravlje
    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

    Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru? Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?

    Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

    Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju

    Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 118.00
    CHF 124.43 125.31 126.18
    USD 98.79 99.49 100.18
  • Povezani članci
  • Domaći sladoled od lešnika

    Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.




    09-07-2024 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, OxanaDenezhkina

     

    Sastojci:


    200 g lešnika

    500 ml mleka

    200 ml slatke pavlake (za šlag)

    150 g šećera

    4 žumanceta

    1 kašičica vanilin šećera


    Priprema:

    Zagrejte rernu na 180°C. Rasporedite lešnike na pleh za pečenje i pecite ih 10-15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Ohladite lešnike i uklonite ljuske trljanjem između ruku ili u kuhinjskoj krpi.

    Stavite lešnike u blender ili secko i meljite dok ne dobijete glatku pastu. U šerpi, zagrejte mleko i slatku pavlaku na srednjoj temperaturi dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama (ne sme da proključa).

    U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetložuta i kremasta. Polako dodajte toplo mleko u smešu, stalno mešajući.
    Vratite smešu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, dok se ne zgusne (oko 75°C). Ne dozvolite da proključa. Sklonite sa vatre i umešajte pastu od lešnika.Procedite kroz sito u čistu posudu.

    Pokrijte posudu plastičnom folijom direktno na površini kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se krema potpuno ohladila, prebacite je u aparat za sladoled i pratite uputstva proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, stavite smesu u zamrzivač i svakih 30 minuta mešajte viljuškom ili mikserom dok sladoled ne postane čvrst.

    Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, prebacite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za posluživanje.
    Poslužite sladoled u činijicama ili kornetima, po želji ukrašen seckanim lešnicima, čokoladnim prelivom ili šlagom.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti

    Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Pasta sa kukuruzom i slaninom Pasta sa kukuruzom i slaninom

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: