-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Dodirni mi kolena
- Tony Cetinski - Onaj ko te ljubi sretan je
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
- Goran Karan - Potrazi
- Doris Dragović - Tek iz navike
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Domaći sladoled od lešnika
Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.
09-07-2024 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, OxanaDenezhkina
Sastojci:
200 g lešnika500 ml mleka
200 ml slatke pavlake (za šlag)
150 g šećera
4 žumanceta
1 kašičica vanilin šećera
Priprema:Zagrejte rernu na 180°C. Rasporedite lešnike na pleh za pečenje i pecite ih 10-15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Ohladite lešnike i uklonite ljuske trljanjem između ruku ili u kuhinjskoj krpi.
Stavite lešnike u blender ili secko i meljite dok ne dobijete glatku pastu. U šerpi, zagrejte mleko i slatku pavlaku na srednjoj temperaturi dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama (ne sme da proključa).
U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetložuta i kremasta. Polako dodajte toplo mleko u smešu, stalno mešajući.
Vratite smešu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, dok se ne zgusne (oko 75°C). Ne dozvolite da proključa. Sklonite sa vatre i umešajte pastu od lešnika.Procedite kroz sito u čistu posudu.
Pokrijte posudu plastičnom folijom direktno na površini kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se krema potpuno ohladila, prebacite je u aparat za sladoled i pratite uputstva proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, stavite smesu u zamrzivač i svakih 30 minuta mešajte viljuškom ili mikserom dok sladoled ne postane čvrst.
Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, prebacite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za posluživanje.
Poslužite sladoled u činijicama ili kornetima, po želji ukrašen seckanim lešnicima, čokoladnim prelivom ili šlagom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: