-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Menjaj Pesmu
- Sergej Ćetković - 1000 razloga
- Bajaga - Ti se ljubiš na tako dobar način
- Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
- Magazin - S druge strane mjeseca
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
Vitaminska salata sa ananasom i cveklom!Stiglo nam je vreme za zdravije obroke i pripreme za lepše dane. Birajte vitaminsku salatu umesto jake hrane i imajte na umu da će vam telo biti zahvalno zbog toga.
-
ZdravljeDoktor otkriva najbolje vreme za doručak i večeru ako želite da smršate
Mnogi gube vreme na neučinkovite dijete, ali prema dr Naheedu Aliju, ključ za sagorevanje masnih naslaga na stomaku leži u pravilnom vremenskom rasporedu obroka. Prilagođavanje ishrane prirodnom cirkadijalnom ritmu tela može poboljšati metabolizam i smanjiti visceralnu mast – onu najopasniju masnoću koja se taloži oko unutrašnjih organa i povećava rizik od bolesti.
Devet znakova da ne unosite dovoljno ugljenih hidrata!U svetu zdrave ishrane, proteini se često doživljavaju kao heroji, dok su ugljeni hidrati nepravedno demonizovani. Ideja da smanjenje unosa ugljenih hidrata doprinosi bržem gubitku kilograma vodi poreklo još iz dijetne kulture osamdesetih godina. Popularnost keto dijete dodatno je uticala na ovu percepciju, iako ugljeni hidrati igraju ključnu ulogu u našem telu.
-
PutovanjaOvo su najturbulentnije avionske rute u Evropi – Alpi kao ključni faktor
Bilo da se radi o kratkom letu od dva sata ili o dugom interkontinentalnom putovanju, turbulencije su deo letačkog iskustva, ali uglavnom nisu ozbiljne.
Iznenađenje: Proglašen najbolji spomenik u Španiji – i nije Sagrada FamiliaMezquita-Katedrala u Kordobi nosi titulu najboljeg spomenika u Španiji, prema istraživanju kompanije Iglu Cruises, koja je analizirala hiljade recenzija turista o arhitektonskim znamenitostima širom zemlje.
-
PreporučujemoVratite sjaj starom srebrnom nakitu koji volite
Srebrni nakit vremenom gubi sjaj... Takav nakit često završi u kutijicama, kao vid uspomene, ali ne i kao modni detalj koji možemo da nosimo. Ako ste ljubitelj srebra sve što treba da uradite jeste da ga pravilno očistite, a to je mnogo lakše nego što možete da pretpostavite.
Najbolji trikovi za održavanje nameštaja ako ste vlasnik kućnog ljubimacaVlasnici kućnih ljubimaca, prinuđeni su da čiste nameštaj mnogo češće od ostalih... Svakodnevno usisavanje se podrazumeva, ali nekada ni to nije dovoljno da u potpunosti očistite sve i otarasite se krzna koje ostaje iza vašeg prijatelja... Zato vam predstavljamo najbolje trikove koji mogu da vam pomognu da održite higijenu prostora na visokom nivou.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 123.86 124.73 125.60 USD 113.08 113.88 114.67
-
Domaći sladoled od lešnika
Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.
09-07-2024 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, OxanaDenezhkina
Sastojci:
200 g lešnika500 ml mleka
200 ml slatke pavlake (za šlag)
150 g šećera
4 žumanceta
1 kašičica vanilin šećera
Priprema:Zagrejte rernu na 180°C. Rasporedite lešnike na pleh za pečenje i pecite ih 10-15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Ohladite lešnike i uklonite ljuske trljanjem između ruku ili u kuhinjskoj krpi.
Stavite lešnike u blender ili secko i meljite dok ne dobijete glatku pastu. U šerpi, zagrejte mleko i slatku pavlaku na srednjoj temperaturi dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama (ne sme da proključa).
U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetložuta i kremasta. Polako dodajte toplo mleko u smešu, stalno mešajući.
Vratite smešu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, dok se ne zgusne (oko 75°C). Ne dozvolite da proključa. Sklonite sa vatre i umešajte pastu od lešnika.Procedite kroz sito u čistu posudu.
Pokrijte posudu plastičnom folijom direktno na površini kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se krema potpuno ohladila, prebacite je u aparat za sladoled i pratite uputstva proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, stavite smesu u zamrzivač i svakih 30 minuta mešajte viljuškom ili mikserom dok sladoled ne postane čvrst.
Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, prebacite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za posluživanje.
Poslužite sladoled u činijicama ili kornetima, po želji ukrašen seckanim lešnicima, čokoladnim prelivom ili šlagom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Vitaminska salata sa ananasom i cveklom!
Stiglo nam je vreme za zdravije obroke i pripreme za lepše dane. Birajte vitaminsku salatu umesto jake hrane i imajte na umu da će vam telo biti zahvalno zbog toga.
Testenina sa dagnjamaNakon praznika i jake hrane pravo je vreme da pređemo na neko laganije, aromatično jelo, koje konačno može i da nas podseti na sunčane dane i odmaranje na plaži.
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: