-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Godinama
- Idoli - Ona To Zna
- Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti
- Regina - Koraci
- Bijelo dugme - Na Zadnjem Sedistu Moga Auta
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Domaći sladoled od lešnika
Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.
09-07-2024 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, OxanaDenezhkina
Sastojci:
200 g lešnika500 ml mleka
200 ml slatke pavlake (za šlag)
150 g šećera
4 žumanceta
1 kašičica vanilin šećera
Priprema:Zagrejte rernu na 180°C. Rasporedite lešnike na pleh za pečenje i pecite ih 10-15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Ohladite lešnike i uklonite ljuske trljanjem između ruku ili u kuhinjskoj krpi.
Stavite lešnike u blender ili secko i meljite dok ne dobijete glatku pastu. U šerpi, zagrejte mleko i slatku pavlaku na srednjoj temperaturi dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama (ne sme da proključa).
U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetložuta i kremasta. Polako dodajte toplo mleko u smešu, stalno mešajući.
Vratite smešu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, dok se ne zgusne (oko 75°C). Ne dozvolite da proključa. Sklonite sa vatre i umešajte pastu od lešnika.Procedite kroz sito u čistu posudu.
Pokrijte posudu plastičnom folijom direktno na površini kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se krema potpuno ohladila, prebacite je u aparat za sladoled i pratite uputstva proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, stavite smesu u zamrzivač i svakih 30 minuta mešajte viljuškom ili mikserom dok sladoled ne postane čvrst.
Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, prebacite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za posluživanje.
Poslužite sladoled u činijicama ili kornetima, po želji ukrašen seckanim lešnicima, čokoladnim prelivom ili šlagom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: