Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Neverne Bebe - Tu Kraj Nas

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim
    2. Neverne Bebe - Tu Kraj Nas
    3. Viktorija - Arija
    4. Aerodrom - Obicna ljubavna pesma
    5. Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vesna Pisarović - Petak - Mojih 50
    2. 18. jul - 1 - Dodir noći
    3. 18. jul - 2 - Dodir noći
    4. 18. jul - 3 - Dodir noći
    5. Vesna Pisarović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kremasti kolač sa višnjama Kremasti kolač sa višnjama

    Ovaj kolač će vas momentalno osvežiti i oduševiti.

    Testenina sa tikvicama i slaninom Testenina sa tikvicama i slaninom

    Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.

  • Zdravlje
    Četiri korisna saveta da zaustavite svrab nakon što vas komarac ujede! Četiri korisna saveta da zaustavite svrab nakon što vas komarac ujede!

    Kada vas komarac ujede, za sobom ostavi malo pljuvačke koja sadrži proteine koje vaše telo registruje kao neželjene uljeze. Vaš imuni sistem oslobađa histamine, jedinjenja koja izazivaju svrab, upalu i oticanje, a sve ovo rezultira ogromnom nervozom.

    Simptomi koji ukazuju na dehidraciju: Obratite pažnju tokom letnjih dana! Simptomi koji ukazuju na dehidraciju: Obratite pažnju tokom letnjih dana!

    Dehidracija se dešava kada vaše telo nema toliko tečnosti koliko mu je potrebno. To znači da vaše telo ne može pravilno da funkcioniše, a uobičajeni uzroci uključuju znojenje, dijareju i povraćanje.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Sicilija: Čarobno letovanje u Italiji! Sicilija: Čarobno letovanje u Italiji!

    Sicilija, najveće ostrvo u Sredozemnom moru, pravi je dragulj Italije. Ovaj prelepi region, sa glavnim gradom Palermom, nudi bogatu istoriju, impresivne prirodne lepote, izuzetnu gastronomiju i predivne plaže.

    Kopenhagen nagrađuje turiste, ali jedan uslov morate da ispunite! Kopenhagen nagrađuje turiste, ali jedan uslov morate da ispunite!

    Dok se drugi gradovi trude da regulišu, odnosno ograniče broj turista, vlasti Kopenhagena odlučile su da turiste nagrade besplatnim pićima i skijanjem na vodi – ali samo ako se ponašaju pristojno i ne zagađuju okolinu.

  • Preporučujemo
    Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan

    Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.

    Koliko bi često trebalo da usisavate dušeke u kući? Koliko bi često trebalo da usisavate dušeke u kući?

    Verovatno svakodnevno usisavate podove i nameštaj, dok jednu stvar možda često preskačete. Reč je naravno o dušeku, za koji se često ispostavi da je leglo prašine i alergena (pored grinja ), a koji bi svakako trebalo redovnije da čistite.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.24 117.06 117.88
    CHF 120.00 120.85 121.70
    USD 106.76 107.51 108.26
  • Povezani članci
  • Domaći sladoled od lešnika

    Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.




    09-07-2024 | 12:37 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, OxanaDenezhkina

     

    Sastojci:


    200 g lešnika

    500 ml mleka

    200 ml slatke pavlake (za šlag)

    150 g šećera

    4 žumanceta

    1 kašičica vanilin šećera


    Priprema:

    Zagrejte rernu na 180°C. Rasporedite lešnike na pleh za pečenje i pecite ih 10-15 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Ohladite lešnike i uklonite ljuske trljanjem između ruku ili u kuhinjskoj krpi.

    Stavite lešnike u blender ili secko i meljite dok ne dobijete glatku pastu. U šerpi, zagrejte mleko i slatku pavlaku na srednjoj temperaturi dok ne počnu da se stvaraju mehurići na ivicama (ne sme da proključa).

    U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svetložuta i kremasta. Polako dodajte toplo mleko u smešu, stalno mešajući.
    Vratite smešu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi, stalno mešajući, dok se ne zgusne (oko 75°C). Ne dozvolite da proključa. Sklonite sa vatre i umešajte pastu od lešnika.Procedite kroz sito u čistu posudu.

    Pokrijte posudu plastičnom folijom direktno na površini kreme. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Nakon što se krema potpuno ohladila, prebacite je u aparat za sladoled i pratite uputstva proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled, stavite smesu u zamrzivač i svakih 30 minuta mešajte viljuškom ili mikserom dok sladoled ne postane čvrst.

    Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, prebacite ga u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u zamrzivaču dok ne budete spremni za posluživanje.
    Poslužite sladoled u činijicama ili kornetima, po želji ukrašen seckanim lešnicima, čokoladnim prelivom ili šlagom.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kolac Kremasti kolač sa višnjama

    Ovaj kolač će vas momentalno osvežiti i oduševiti.

    Musaka Neobična musaka sa tikvicama

    Sezona je tikvica, pa iskoristite ovaj period da pripremite laganiju verziju popularnog obroka.

    Losos Losos u sosu od malina

    Savršena ideja za letnju večeru, posebno ako želite da ugostite prijatelje u uživate uz času belog vina.

    Puding Čia puding sa nektarinom i malinama

    Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: