Domaći sladoled od jagode i avokada
Uopšte nije teško napraviti domaći sladoled, a prednosti ovakvog deserta su višestruke. Dobićete savršen slatkiš za vašu porodicu, bez veštačkih aroma, prirodnog ukusa koji će vas kupiti za sva vremena...
02-04-2024
|11:26
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 šolja zamrznutih jagoda
1 zrela banana, iseckana i zamrznuta
1 zreo avokado, izdubljen i iseckan
2 kašike meda ili agava sirupa (opciono, zavisi od vašeg ukusa)
Sok od 1 limuna
1/2 šolje mleka po izboru (možete koristiti kravlje, bademovo, sojino, kokosovo mleko itd.)
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender. Dodajte mleko po potrebi da biste olakšali blendiranje. Blendirajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte još malo mleka kako biste postigli željenu konzistenciju. Prebacite smesu u posudu za sladoled. Stavite posudu u zamrzivač i ostavite da se sladoled stegne barem 4 sata, ili preko noći. Kada je sladoled spreman, poslužite ga u čašama ili u kornetima i uživajte!
PRIPREMA!