Domaći rolat sa bananom

Lagan i ukusan desert, kao slatki zalogaj za svaku priliku.

15-09-2020

|

15:24

|

Autor / Izvor: Naxi media



Sastojci:

- četiri jaja
- 125 gr margarina
- 4 kašike gustina
- 1 kesica vanilin šećera
- dve banane
- 2 kašike kakaoa


Priprema: Umutiti četiri belanca i četiri kašike šećera. Dodati žumance, dve kašike kakaoa i dve kašike brašna i sve staviti u četvrtasti pleh da se ispeče na 200 stepeni 15-20 minuta. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi. U 3 dl mleka dodati četiri kašike šećera i ostaviti da prokuva. 4 kašike gustina rastvoriti sa malo mleka i dodati u uzavrelo mleko. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre. Umutiti pola margarina i u njega polako dodavati mlak fil i jednu kesicu vanilin šećera. Ohlađenu koru poprskati rumom, nafilovati filom, staviti dve cele banane i urolati. Jednim delom fila premazati rolat i dekorisati ga po želji.