Domaći prebranac sa kobasicom

Napravite prebranac prema starom receptu.

20-01-2017

|

14:30

|

Autor / Izvor: Naxi media-recepti

Sastojci:

- 500 g belog pasulja
- 500 g domaće kobasice
- 1 veća glavica crnog luka
- 1/2 kašike brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 1 veća šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 2 listića lovorovog lista
- malo ulja, masti i bibera

Priprema: Pasulj prvo dobro preprati, staviti da se kuva kad provri, procediti i naliti novu vodu. U to dodati iseckanu šargarepu, dva čena belog luka, lovorov list. Kuvati dok pasulj ne bude kuvan. U tiganj staviti malo ulja, malo masti iseckanu glavicu crnog luka. Propržiti, u to dodati pola kašike brašna, jednu kašiku aleve paprike. U pleh staviti proceđen pasulj smesu od luka, malo bibera i suvi biljni začin. Promešati da se izjednači smesa. Odozgo poređati parčad domaće kobasice. I zapeći u rerni 1,5 h na 250 stepeni. (Izvor:recepti/Jelena)