
Domaći brusketi
Napravite ukusne bruskete u domaćoj radinosti.
31-08-2020
|15:13
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- stari francuski hleb,
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- 1 čen belog luka,
- 100 gr čedar kačkavalja
- 80 gr pršute
- so i biber po ukusu
- malo maslaca
- rukola
Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na tanje kriške. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Posoliti i pobiberiti, dodati maslac i preostale sastojke. Zapeći još malo, dok se kačkavalj ne istopi. Služiti toplo.