Domaći brusketi

Napravite ukusne bruskete u domaćoj radinosti.

31-08-2020

|

15:13

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- stari francuski hleb,
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- 1 čen belog luka,
- 100 gr čedar kačkavalja
- 80 gr pršute
- so i biber po ukusu
- malo maslaca
- rukola

Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na tanje kriške. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Posoliti i pobiberiti, dodati maslac i preostale sastojke. Zapeći još malo, dok se kačkavalj ne istopi. Služiti toplo.