Domaći belgijski vafli

Idealno za romantičan doručak u dvoje.

07-03-2017

|

12:24

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 400 gr brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 50 gr šećera
- 300 ml mleka
- 2 žumanca
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 100 gr otopljenog maslaca
- 4 belanca

Priprema: Zagrejte aparat sa poklopcem za galete. Brašno, prašak za pecivo, so i šećer pomešajte i stavite u jednu posudu. U posebnoj posudi pomešajte mleko, žumanca i ekstrakt vanile. Zatim, smesu sa žumacima pomešajte sa prethodnom smesom, i nežno izmešajte da se sjedine. Smesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano da mešate. U posebnoj posudi sa mikserom umutite smesu od četiri belanca, pa ih polako izmešajte s ostalim namirnicama. Sipajte deo smese u kalup za pečenje galeta (vafla) i nastavite da pripremate prema upustvima dok ne dobijete rumene zalogajčiće. Poslužite tople vafle sa slatkom pavlakom, džemom, svežim voćem, medom, ili samo s komadićima maslaca i šećerom u prahu. Vafli se odlično slažu s bobičastim voćem.