Belgijski vafli
Poslastica kojoj niko ne može odoleti.
24-02-2017
|13:18
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g brašna
- 25 g kvasca
- 200 g topljenog maslaca ili margarina
- 1/2 l mleka
- 1/2 l vode
- 4 jaja
- vanilin šećer
- 5 g soli
Priprema: Rastopite kvasac u 250ml mlake vode. Umutite sneg od belanaca. Prosejati brašno u činiju i napraviti malu rupu u sredini. Sipajte rastopljeni kvasac u rupu i pomešajte sa malo brašna. U to zatim umešajte mlako mleko i žumanca. Jedno za drugim, dodajte otopljeni maslac, sneg od belanaca, vanilin šećer i so. Ostavite testo na toplom mestu da naraste na duplo veće od prvobitnog. Modlu za vafle premazati maslacem i sipati testo, zatvoriti modlu i peći. Pospite vafle šećerom u prahu ili ukrasite šlagom i topingom.