Domaće pituljice

Pituljice možete jesti u slanoj ili slatkoj varijanti. Marmelada ili krem daće neodoljivu poslasticu, dok će jogurt ili sir biti odličan izbor za slani doručak.

14-06-2016

|

13:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 20 gr svežeg kvasca
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 3 jaja
- 600 gr brašna

Pripema: U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera , promešati i ostaviti da kvasac odstoji 10 minuta. Nakon 10 minuta u posudu staviti 500 gr brašna, istresti nadošao kvasac, dodati ulje, jaja, vodu i so pa izmešati varjačom. Izrađenu smesu za pituljice ostaviti da odstoji 20 minuta, pa je opet izmešati varjačom. Zatim sipajti ulje u dublju šerpu i sačekajti da se dobro zagreje. Kašikama uzimati smesu za pituljice i spustajti u vrelo ulje. Kada donja strana porumeni okrenuti i sačekati da se ispeče i druga strana. Pečene uštipke izvaditi da se ocede na salveti, pa poslućite tople uz sir, kajmak ili pavlaku, ili slatke uz krem, pekmez ili med.