Domaće perece

Začinite jesen neodoljivim perecama.

11-10-2016

|

11:23

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1,2 kg. brašna
- 1 kvasac (40 gr.)
- 6 dcl. mlake vode
- 2 dcl. ulja
- 3 kašike secera
- 1,5 kašika soli
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 3 pune kašike brasna
- 1 kašika soli
- oko 1 dcl.vode


Priprema: U malo mlake vode dodati kašičicu šećera i brašna i staviti kvasac da nadođe. U činiju sipati deo brasna, so, šećer, ulje i nadošao kvasac, pa testo u početku mesiti varjačom. Uz dodavanje ostatka brašna i vode umesiti testo, pa ga ostaviti na toplom 30 minuta da kisne. Nakon toga testo podeliti na 20 delova. Od svakog dela formirati
perecu. Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pokriti i ostaviti još 30 minuta da odmaraju. Za to vreme izmutiti jaje za premazivanje. Posebno u činijicu izmutiti brašno, so i vodu za slani preliv. Rernu zagrejati na 220 C. Svaku perecu premazati sa umućenim jajetom, pa peći 15 minuta. Nakon toga izvaditi iz rerne, preliti svaku sa slanim prelivom i vratiti jos 5 minuta da se peku.