Domaće krofne

Počastite se ovog vikenda ukusnim domaćim krofnama.

20-05-2016

|

15:17

|

Autor / Izvor: Naxi media



Sastojci:

- 750 g brašna
- 1 dl Ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 ml mleka
- 40 g svežeg kvasca
- malo soli
- ulje za prženje
- 1 kesica vanilin šećera
- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.