
Domaće ćufte u paradajz sosu
Ukusan ručak za celu porodicu.
27-09-2022
|13:40
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 350 gr mlevenog junećeg mesa
- jedan čen belog luka
- kašičica senfa
- sredina od stranog hleba natopljenog u mleku
- 500 ml paradajz soka
Priprema: U sveže meso dodati iseckan jedan čen belog luka i jednu kašičicu suvog slanog začina, kasičicu senfa, sredinu hleba, dobro oceđenu od mleka. Sve zamesiti. Formirati loptice od dobijene smese. Uvaljati ih u brašno i pržiti ih u ulju. Višak ulja ocediti na salveti. U ulju u kom su se pržile ćufte dodati kašiku brašna, kratko propržiti i naliti pola litre soka od paradajza. Začini po ukusu (peršun, bosiljak, origano...). U sos ubaciti pržene ćufte i ostaviti na se krčkaju na blagoj vatri još 5 minuta.