Domaća sarma
Napravite sarmu po domaćem receptu.
22-12-2022
|13:03
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- glavica kiselog kupusa (oko 2kg)
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- ulje za prženje
- kašika aleve paprike
- so, biber, začini po želji
- 500 gr suvih rebaraca
- 3 supene kašike pirinča
Priprema: Crni i beli luk usitniti i propržiti na ulju, dodati mleveno meso i propržiti, pa dodati začine, alevu papriku, promešati i skloniti sa šporeta. Dodati pirinač. Odvajati listove kiselog kupusa, dodati na njih po kašiku fila i formirati sarme. Slagati u šerpu. Između sarmi staviti suva rebarca, prekriti listovima kiselog kupusa, sipati 2 dl vode, poklopiti i na laganoj vatri krčkati par sati.