-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Otilia (Lakonoga)
- Maya Sar - Hvala
- Željko Joksimović - Ljubavi
- Sergej Ćetković - Dolazim
- Tijana Dapčević - Negativ
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Domaća pita od jabuka
Napravite domaću pitu od jabuka, po receptu naših baka.
15-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-margouillat photo
Sastojci:
- 300 grama brašna
- prašak za pecivo
- 180 grama putera ili margarina
- 150 grama smeđeg šećera
- paketić vanilin šećera (osam grama)
- prstohvat soli
Fil:
- 1 kilogram jabuka
- 100 grama suvog grožđa
- 40 grama šećera
- 3 kašičice cimeta
- 2,5 kašičica limunovog soka (može i više po želji)
- jaje
- 3 kašike grizaPriprema: Prosejte brašno, smeđi šećer, vanilin šećer i so u posudu za mešenje. Isecite margarin ili puter na kockice i dodajte mešavini. Umutite jaje i dodajte oko tri četvrtine u smesu, ostatak sačuvajte za premazivanje pite. Pažljivo umešajte sastojke, i počnite da mesite testo sve dok se ne formira kugla. Stavite testo u frižider na otprilike sat vremena, dok se pozabavite filom. Oljuštite jabuke i isecite ih na kockice. Ne morate previše da pazite na veličinu, pošto će kockice različite veličine doprineti da fil ima zanimljiviju strukturu. U velikoj činiji pomešajte jabuke, suvo grožđe, šećer, cimet, sok limuna i pola količine griza. Dobro pomešajte i ostavite da odstoji. Fil možete napraviti i dan ranije, tako će se ukusi još bolje pomešati. Ova količina predviđena je za neprijanjajući kalup za torte prečnika 22 centimetra. Podmažite kalup (sa dnom koje se odvaja) puterom, i odvojite četvrtinu ohlađenog testa. Preostalo testo razvucite po dnu i stranicama kalupa, i pospite dno preostalim grizom. Pokušajte da dobro ocedite fil, i sipajte ga u kalup. Na radnoj površini koju ste posuli brašnom, razvucite preostalu količinu testa na debljinu od pola centimetra. Isecite na trake, i složite ih preko fila tako da dobijete ukrštenu "šaru". Premažite testo preostalim jajetom. Pecite pitu u sredini rerne na 175 stepeni, oko sat i 15 minuta. Obavezno pustite da se ohladi pre nego što je izvadite iz kalupa.
-
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: