Domaća krompir čorba

Čorba se obično služi kao toplo predjelo, a ukoliko nemate naviku da je konzumirajte svakoga dana, učinite to makar tokom nekoliko dana u nedelji. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

04-04-2019

|

15:40

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 100 g celera
- 100 g luka
- 100 g šargarepe
- 15 ml maslinovog ulja
- 400 g krompira
- 600 ml bujona od povrća
- 10 g bosiljka
- so, biber,
- kisela pavlaka


Priprema: Povrće iseći na kockice. U lonac nasuti ulje i propržiti luk, pa dodati lovor, šargarepu i celer. Dodati krompir, promešati kako bi se sastojci sjedinili i naliti bujon. Kuvati sve dok povrće ne omekša. Propasirati povrće u blenderu, vratiti ga u lonac s bujonom, promešati i pustiti da proključa. Smanjiti temperaturu i kuvati još 5 minuta. Servirati uz kašiku kisele pavlake.