Doboš torta

Uživajte u neodoljivom ukusu Doboš torte.

04-01-2017

|

13:58

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 250 g šećera u prahu,
- 250 g mlevenih oraha ili lešnika,
- 250 g brašna,
- 300 g šećera,
- 3 šoljice meda,
- 3 štangle čokolade,
- šoljica kisele vode,
- vanilin šećer,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- ekstrat od maline

Priprema: Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom. Dobro izmešati, ispeći 10 tankih kora u pomašćenom i brašnom posutom plehu. Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera. Sve dobro izmešati i prohladiti. Fondan - 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje. Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.