Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Djavoli - Pričaj mi o ljubavi

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Djavoli - Pričaj mi o ljubavi
  2. Magnifico - Samo Malo
  3. Bebi Dol - Hajde da
  4. Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
  5. Bijelo dugme - Zažmiri i broj
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Dragan Kecman - Petak - Mojih 50
  2. 29. Oktobar - 1 - Dodir noći
  3. 29. Oktobar - 2 - Dodir noći
  4. 29. Oktobar - 3 - Dodir noći
  5. Dragan Kecman - Četvrtak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Lava kolač za prave sladokusce Lava kolač za prave sladokusce

  Proslavite dolazak vikenda uz neodoljiv čokoladni zalogaj.

  Posna salata Posna salata

  Ova salata može se služiti kao deo hladnog predjela.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Kuća
  Uredite prostor za rad od kuće Uredite prostor za rad od kuće

  Poslednjih godina u svetu i kod nas sve više raste broj ljudi koji posao obavlja od kuće, a pandemija koronavirusa, svakako je doprinela tome da se ovaj broj poveća, makar na neko vreme. U tom smislu je pred ljude stavljen izazov prilagođavanja radu od kuće, za šta je potrebno obezbediti adekvatan radni prostor.

  Kako pospremiti kuću uz manjak vremena Kako pospremiti kuću uz manjak vremena

  Situacija u kojoj vam dolaze gosti, a vi od poslovnih i privatnih obaveza niste stigli da uradite generalno čišćenje kuće, može biti pravi izazov. To ne mora nužno da znači da ćete ostaviti loš utisak, ali donosimo vam nekoliko saveta kako da izvučete najbolje iz ovakvih situacija. Kako brzo pospremiti dom?

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.74 117.57 118.39
  CHF 109.24 110.01 110.78
  USD 99.91 100.61 101.32
 • Dijalog je bolji od borbe, ravnopravnost je bolja od ponosa

  Voditeljka Liu Sin sa CGTN-a (China Global Television Network) i Triša Regan sa Foks Biznis kanala jutros su imale direktnu televizijsku debatu o trgovinskom sukobu Kine i SAD-a. U debati koja traje 16 minuta tri su stvari bile ključne: uzajamno poštovanje, ravnopravna razmena i uklanjanje nesporazuma.
  30-05-2019 | 14:09 | Autor/Izvor: CRI-Wang Ping

  Foto: CRI promo

   

  Prva ključna reč: Uzajamno poštovanje


  Dve strane su u današnjoj debati pokazale dobru volju, ali nisu uspele da izbegnu i neke vruće teme, pa čak i da se fokusiraju na neka takva pitanja. U toku debate, Liu Sin je logično odgovorila na sva pitanja, uključujući pozicioniranje zemalja u razvoju, Intelektualno vlasništvo, itd. S druge strane, nastupi Triše Regan su poznati kao arogantni, ali je ovog puta pokazala poštovanje prema kineskoj koleginici. Dve voditeljke imaju različite stavove o ovim vrućim pitanjima, ali su takođe uspele i da postignu određen konsenzus, ali i da brane svoje interese i uspele su da izraze zajedničku želju za nastavkom dijaloga što je posebno važno, prenose CRI. 

  Druga ključna reč: Ravnopravna razmena


  Javno mnjenje poklanja veliku pažnju današnjoj debati, zbog toga što je debata dve voditeljke održana u kontekstu kinesko-američkih trgovinskih nesuglasica.
  Čini se da osobine američke i kineske voditeljke takođe šalju signal svetu: umesto da se sukobljavaju, bolje je da komuniciraju ravnopravno. Dijalog je uvek bolji od konfrontacije, a komunikacija licem u lice važnija je od svaljivanja krivice.
  Kinesko-američke ekonomske i trgovinske konsultacije takođe treba da rešavaju sve probleme kroz dijalog na ravnopravnoj osnovi.

  Treća ključna reč: Uklanjanje nesporazuma


  Svrha dijaloga je razumeti poziciju druge strane i tako premostiti razlike. Dijalog između Liu Sin i Triše Regan pokazuje da neki Amerikanci pogrešno shvataju Kinu, što je povezano sa nedostatkom stvarnog razumevanja Kine. Na kraju debate, Liu Sin je pozvala Trišu Regan da poseti Kinu, što svedoči o gostoprimstvu kineskih medija i otvorenosti Kine.


  Između Kine i SAD-a postoje brojni problemi zbog nesporazuma, pa čak i pogrešnih procena. Rešenje ne leži u sankcijama i sukobu, već u ravnopravnom dijalogu i uzajamnom poštovanju.


  Pripremila: Wang Ping

 • Pročitajte i...
  Vozio bicikl 277 sati pa zaprosio devojku Vozio bicikl 277 sati pa zaprosio devojku

  Benjamin Miles iz Španije spremao se dve godine kako bi ustanovio novi Ginisov rekord u najdužoj vožnji biciklom.

  Nagrada 2100 dolara za nestalog lemura Nagrada 2100 dolara za nestalog lemura

  Zoološki vrt u San Francisku pokrenuo je potragu za nestalim lemurom, te nude novčanu nagradu u iznosi od 2100 dolara pronalazaču koji će pomoći lokalnim vlastima u pronalaženju nestale životinje, pišu Fox News.

  Svetski dan čistih ruku Svetski dan čistih ruku: Nezaobilazna prevencija

  Danas, 15. oktobra obeležava se Svetski dan čistih ruku, a prisutnost pandemije virusa COVID 19, pokazala je važnost adekvatnog pranja ruku kao prevencije u sprečavanju širenja ove, ali i drugih zaraznih bolesti.

  Celo selo ostalo bez interneta zbog starog televizora Celo selo ostalo bez interneta zbog starog televizora

  U selu Aberhosan u britanskom Walesu dogodio se neobičan slučaj, priča o kojemu se odmah proširila po Evropi i svetu. U proteklih čak godinu i po, svakog jutra oko 7 sati ceo Aberhosan ostao bi bez pristupa Internetu.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: