-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Stara Ljubavi
- Merlin - Danas Sam OK
- Zdravko Čolić - Okano
- Tony Cetinski - Krik
- Zana - Leto
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pljeskavice od šargarepe i krompira
Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
-
Zdravlje
Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža
Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
-
-
Putovanja
Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen
Uskoro bi posetioci evropskih gradova mogli da dobijaju nagrade za svoje putovanje. Berlin, Bremen i Helsinki priključuju se inicijativi koju je prošle godine pokrenuo Kopenhagen, šemi održivog turizma CopenPay.
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
-
Preporučujemo
Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama
Iako sadnja u saksijama ima svojih prednosti, kao što je lakoća premeštanja biljaka, neke višegodišnje biljke jednostavno nisu stvorene za ovakav način gajenja. Saksije mogu ograničiti njihov rast i čak skratiti njihov životni vek, a to može iznenaditi i iskusne baštovane. Baštenski stručnjaci ističu koje višegodišnje biljke nikako ne bi trebalo saditi u saksije, kako biste postigli ravnotežu između biljaka u zemlji i onih u posudama.
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.89 124.77 125.64 USD 100.43 101.14 101.85
-
Dansko pecivo
Prva asocijacija na dansko pecivo jeste neodoljiv žuti krem.
28-06-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- IrynaKondrashova
Sastojci:
- 4 šoljice prosejanog brašna
- 1,5 šoljica margarina
- 30 g kvasca
- 1,5 šoljica mleka
- 2 jajeta
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 šoljice šećera
- 1 jaje za premazivanje
Fil:
- 1/2 šoljice mleka
- 1 žumance
- 1 kašika brašna
- 1 kašika šećeraPriprema: Odvojiti 1/3 količine brašna, dodati margarin isečen ana listiće i umešan u brašno. Sjediniti smesu, dobro izraditi testo i ostaviti na hladnom mestu. Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati razmućena jaja, so i šećer, zatim postepeno umešati preostalo brašno, lupajući testo varjačom da postane glatko i elastično. Izrađeno testo rastanjiti u kvadrat od 30cm. Preko polovine ovog kvadrata premazati masu od margarina i brašna, ostavljajući slobodnu ivicu od 5cm i preklopiti natroje. Ovaj postupak ponoviti 3 puta, a zatim pokriti testo čistom salvetom i ostaviti na hladnom mestu pola sata. Odležalo testo rastanjiti u kvadrat koji treba prefilovati sledećim filom. Fil: Mleko, žumance, kašiku brašna i kašiku šećera staviti u posudu i mešati na pari da se masa zgusne. Skloniti krem sa vatre i ostaviti da se ohladi. Nafilovano testo uviti u rolat i iseći na parčiće (pužiće), poređati u podmazan pleh i ostaviti na toplom mestu da odstoji pola sata.Dobro zagrejati rernu i peći na 275 stepeni. Može se posuti i šećer u prahu.
-
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: