Dani Južnog Jadrana: Uživanje u morskim specijalitetima
Renomirani restoran Sent Andrea i ove godine organizuje gastronomsku manifestaciju Dani Južnog Jadrana u periodu od 11. februara do 12. marta.
14-02-2017
|11:12
|Autor / Izvor: Naxi media
Tim povodom, gosti ovog restorana će moći da uživaju u odabranim specijalitetima pripremljenim od sveže morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati iz jadranskih ribarskih mreža. Na meniju „Sent Andree“, će se naći sveži ulovi, koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari sa primorja i kuvari „Sent Andree“ specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora.
U zavisnosti od ribarske sreće, tokom ovog jedinstvenog festivala morskih specijeliteta, uz zvuke mediteranske muzike gosti restorana „Sent Andrea“ imaće retku priliku da svakodnevno probaju najcenjenije vrste jadranske ribe: San Piera, zubaca, brancina, oradu, kernju, škarpinu, pagara, gofa, licu..., koje su tokom istog jutra, samo nekoliko sati pre nego što će se naći u njihovim tanjirima, ulovili ribari s juga Crne Gore. Pored divlje morske ribe u ponudi ce biti i škampi, gambori, hobotnice i bogata selekcija morskih školjki.
(Foto: Naxi media, Željka Dimić)
– Pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i autentičnih, dragocenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od njene svežine i načina pripreme. Za njih, ali i sve one koji žele da upoznaju ovu kod nas veoma retku gastronomsku ponudu, ovo je jedinstvena prilika da dožive autentično iskustvo. Sa našim kolegama sa primorja smo kreirali festivalski meni i pripremaćemo gratiniranu ribu, ribu u soli, na žaru, pečenu na ćumuru, brodet od četiri vrste ribe, bistru supu od grdobe, i raznovrsne specijalitete od plodova mora po dobro čuvanim receptima, dok će se u kotliću svakodnevno pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara...-, kaže šef kuhinje restorana „Sent Andrea“ Miloš Gutić.
Gastronomskom ugođaju će doprineti topla atmosfera, mediteranska muzika, specijalne festivalske cene kao i promotivna ponuda vina.