-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Riblja čorba - Dobro jutro
- U Škripcu - O Je
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
- Prljavo Kazalište - Široke ulice
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Dani Južnog Jadrana: Uživanje u morskim specijalitetima
Renomirani restoran Sent Andrea i ove godine organizuje gastronomsku manifestaciju Dani Južnog Jadrana u periodu od 11. februara do 12. marta.
14-02-2017 | 11:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Naxi media, Željka Dimić
Tim povodom, gosti ovog restorana će moći da uživaju u odabranim specijalitetima pripremljenim od sveže morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati iz jadranskih ribarskih mreža. Na meniju „Sent Andree“, će se naći sveži ulovi, koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari sa primorja i kuvari „Sent Andree“ specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora.
U zavisnosti od ribarske sreće, tokom ovog jedinstvenog festivala morskih specijeliteta, uz zvuke mediteranske muzike gosti restorana „Sent Andrea“ imaće retku priliku da svakodnevno probaju najcenjenije vrste jadranske ribe: San Piera, zubaca, brancina, oradu, kernju, škarpinu, pagara, gofa, licu..., koje su tokom istog jutra, samo nekoliko sati pre nego što će se naći u njihovim tanjirima, ulovili ribari s juga Crne Gore. Pored divlje morske ribe u ponudi ce biti i škampi, gambori, hobotnice i bogata selekcija morskih školjki.
(Foto: Naxi media, Željka Dimić)– Pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i autentičnih, dragocenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od njene svežine i načina pripreme. Za njih, ali i sve one koji žele da upoznaju ovu kod nas veoma retku gastronomsku ponudu, ovo je jedinstvena prilika da dožive autentično iskustvo. Sa našim kolegama sa primorja smo kreirali festivalski meni i pripremaćemo gratiniranu ribu, ribu u soli, na žaru, pečenu na ćumuru, brodet od četiri vrste ribe, bistru supu od grdobe, i raznovrsne specijalitete od plodova mora po dobro čuvanim receptima, dok će se u kotliću svakodnevno pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara...-, kaže šef kuhinje restorana „Sent Andrea“ Miloš Gutić.
Gastronomskom ugođaju će doprineti topla atmosfera, mediteranska muzika, specijalne festivalske cene kao i promotivna ponuda vina.
-
Pročitajte i...
Dani Južnog Jadrana u Sent Andrei
Restoran Sent Andrea tradicionalno u ovo doba godine organizuje gastronomsku manifestaciju Dani Južnog Jadrana. U periodu od 9. februara do 11. marta sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a gosti ovog restorana će moći da uživaju u odabranim specijalitetima pripremljenim od sveže morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati iz jadranskih ribarskih mreža.
Dani Južnog Jadrana: Raj za ljubitelje mediteranske kuhinje
Renomirani restoran Sent Andrea i ove godine organizuje gastronomsku manifestaciju Dani Južnog Jadrana u periodu od 19. februara do 20. marta.
Okusite specijalitete Ade Bojane u Beogradu
Dani Ade Bojane, jedinstven festival vrhunskih gastronomskih specijaliteta, trajaće do 13. decembra, a ljubitelje morskih plodova i mediteranske kuhinje očekuje pravi raj za čula.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: