Ćureća čorba
Ukoliko nemate naviku da jedete kuvana jela, čorbica barem dva puta sedmično je obavezna.
13-09-2018
|13:36
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 400 g ćurećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike brašna
- 200 g kisele pavlake
- 3 l vode
- so, biber, sirće po ukusu
Priprema: U šerpu staviti ćuretinu i naliti je sa tri litre vode i kuvati dok ne omekša. Meso izvući, ostaviti da se ohladi i iseći na kockice. Tečnost u kojoj se ćuretina kuvala sačuvati. Šargarepu i očistiti i izmiksati u blenderu. Beli luk iseći na kockice. Očišćeno povrće dodati u tečnost od ćuretine i nastaviti sa kuvanjem. U tiganju na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka da porumeni. Dodati brašno i kratko propržiti. Sipati malo vode, kako bi se dobio gušći sos. Zatim ga dodati u supu sa povrćem. Dodati iseckanu ćuretinu, začiniti po ukusu i kuvati još 20 minuta. Skloniti sa ringle, pa umešati kiselu pavlaku.