-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti
- Regina - Koraci
- Bijelo dugme - Na Zadnjem Sedistu Moga Auta
- Piloti - Cini mi se da
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Ćureća čorba
Ukoliko nemate naviku da jedete kuvana jela, čorbica barem dva puta sedmično je obavezna.
13-09-2018 | 13:36 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Oleksandra Naumenko
Sastojci:
- 400 g ćurećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike brašna
- 200 g kisele pavlake
- 3 l vode
- so, biber, sirće po ukusuPriprema: U šerpu staviti ćuretinu i naliti je sa tri litre vode i kuvati dok ne omekša. Meso izvući, ostaviti da se ohladi i iseći na kockice. Tečnost u kojoj se ćuretina kuvala sačuvati. Šargarepu i očistiti i izmiksati u blenderu. Beli luk iseći na kockice. Očišćeno povrće dodati u tečnost od ćuretine i nastaviti sa kuvanjem. U tiganju na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka da porumeni. Dodati brašno i kratko propržiti. Sipati malo vode, kako bi se dobio gušći sos. Zatim ga dodati u supu sa povrćem. Dodati iseckanu ćuretinu, začiniti po ukusu i kuvati još 20 minuta. Skloniti sa ringle, pa umešati kiselu pavlaku.
-
Pročitajte i...
Najsočnija ćuretina u vinu!
Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
Čorba od karfiola
Ukoliko ste ljubitelj jela od povrća, čorba od karfiola može biti deo vašeg glavnog obroka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: