Najsočnija ćuretina u vinu!
Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
06-12-2024
|11:22
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500g fileta od ćuretine
2 šargarepe, iseckane na kolutove
1 crni luk, iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 ml crnog vina (npr. merlot)
200 ml pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Sveži peršun ili ruzmarin za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani luk i šargarepu, i pržite ih dok luk ne postane staklast, a šargarepa malo omekša. Dodajte beli luk i pržite ga još oko 1 minut. Dodajte komade ćuretine u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada meso dobije boju, sipajte crno vino i pileći bujon preko mesa. Smanjite vatru i kuvajte meso u vinu i bujonu dok ne postane mekano i sočno, oko 20-25 minuta. Pazite da ne prekuvate meso kako ne bi postalo suvo.
Kada je meso kuvano, posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite ćuretinu u vinu toplu, i pospite obrok svežim peršunom ili ruzmarinom za dekoraciju.
PRIJATNO!