-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Napile se ulice
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
- Neverne Bebe - Uzmi boje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
-
Zdravlje
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.02 125.91 126.79 USD 100.36 101.07 101.77
-
Najsočnija ćuretina u vinu!
Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
06-12-2024 | 11:22 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Kcuxen
Sastojci:
500g fileta od ćuretine
2 šargarepe, iseckane na kolutove
1 crni luk, iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 ml crnog vina (npr. merlot)
200 ml pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Sveži peršun ili ruzmarin za dekoraciju (opciono)
Priprema:Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani luk i šargarepu, i pržite ih dok luk ne postane staklast, a šargarepa malo omekša. Dodajte beli luk i pržite ga još oko 1 minut. Dodajte komade ćuretine u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada meso dobije boju, sipajte crno vino i pileći bujon preko mesa. Smanjite vatru i kuvajte meso u vinu i bujonu dok ne postane mekano i sočno, oko 20-25 minuta. Pazite da ne prekuvate meso kako ne bi postalo suvo.
Kada je meso kuvano, posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite ćuretinu u vinu toplu, i pospite obrok svežim peršunom ili ruzmarinom za dekoraciju.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: